RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 29 DE MARÇ DE 2012 A LES 20.30 H:

 

Abans de res, comentar que el Plenari estava convocat el dia que se celebrava la vaga general, que contava amb el suport dels regidors del Grup Municipal de Bloc – Coalició Compromís. A la Comissió celebrada una setmana abans, els nostres regidors i els del PSOE intentàrem convèncer l’Alcalde que canviara la data del mateix i el férem divendres 30 de març, però l’Alcalde es negà i ho deixà en mans del personal de l’Ajuntament, que si ells no feren vaga sí hi hauria plenari i si feren vaga no hi hauria. El dia 27 de març se’ns convocà al Plenari a celebrar el dia de la vaga, pel què presentarem un escrit a l’Ajuntament comentant que els dos regidors del Bloc – Coalició Compromís no hi assistirien recolzant la vaga general. A l’endemà, se’ns comunicà que es canviava la data del Plenari al divendres 30 de març a les 13 h., perque els personal de l’Ajuntament feia vaga.

1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANY ACTA SESSIÓ DE DATA 26 DE GENER DE 2012.

S’aprovà l’acta anterior.

2. APROVACIÓ SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANY DE CONVENI A SUBSCRIURE AMB LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA PER L’EXECUCIÓ DE LES OBRES DE CONTENCIÓ TALUSSOS EN CAMI DE PALMA.

El pressupost aproximat de l’obra ascendeix a 58.906,19 € (IVA inclòs), on la Diputació es farà càrrec del 95% i l’altre 5% correrà a càrrec de l’Ajuntament (2.945,30 €). S’aprovà el conveni amb la Diputació amb els nostres dos vots, comentant la possibilitat de modificar que la capa superior del camí fóra ciment i que s’estudiara la possibilitat de col·locar un paviment més natural (paviment ecològic).

3. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS CONTRA LES RETALLADES SOCIALS PER LA REDUCCIÓ DEL DÈFICIT.

 

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

PRIMER.- Demane a la Generalitat Valenciana l’anul·lació del Decret Llei 1/2012 de mesures urgents per a la reducció del dèficit ala Comunitat Valenciana.

 

SEGON.-  Manifeste el seu compromís amb el manteniment i la millora d’uns serveis públics i de qualitat.

 

TERCER.- Trasllade aquesta moció a la Generalitat Valenciana, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes i les organitzacions sindicals amb representació ala Mesa General de Negociació de l’Administració del Consell: UGT, CCOO, CSI-F, FSES i Intersindical Valenciana.

 

La moció comptà amb els vots favorables del Bloc – Coalició Compromís i del PSOE. El Grup Popular votà en contra i tombà la moció.

4. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER LA IGUALTAT DE TRACTE EN L’ÀMBIT LABORAL.

 

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

Als Plecs de Condicions Tècniques i Administratives que determinen les condicions de les contractacions a efectuar per l’Ajuntament amb empreses de més de 250 treballadores i treballadors, aquestes estiguen obligades a respectar la igualtat de tracte i d’oportunitats en l’àmbit laboral mitjançant la presentació d’un pla d’igualtat aprovat prèviament a la licitació.

 

S’aprovà amb el vot favorable dels tres partits.

5. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP MUNICIPAL BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS CONDEMNANT LA BRUTALITAT POLICIAL.

 

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

1.- Condemne les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general en la ciutat de València.

 

2.- Demane la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León.

 

3.- Demane al Govern d’Espanya una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.

 

4.- Trasllade els següents acords a les Corts Valencianes, el Govern Valencià, el Congrés dels Diputats, el Defensor del Poble i a la Presidència del Govern d’Espanya.

 

La moció comptà amb els vots favorables del Bloc – Coalició Compromís i del PSOE. El Grup Popular votà en contra i tombà la moció.

 

6. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ CONJUNTA PRESENTADA PEL GRUP POPULAR, GRUP SOCIALISTA I GRUP MUNICIPAL BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS DE L’AJUNTAMENT DE BENIARJÓ AMB L’OBJECTE DE PAL·LIAR ELS EFECTES DE LES GELADES DE FEBRER DE 2012 EN DEFENSA DE L’AGRICULTURA VALENCIANA.

 

  • Aplicació del mòdul zero en la declaració del IRPF a tots aquells agricultors i ramaders que han patit els efectes de les gelades i la consegüent destrucció i caiguda del preu de les seues produccions.

 

  • Exempció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) Rústic per a tots aquells termes municipals de la Comunitat Valenciana on s’hagen registrat gelades d’importància en el mes de febrer de 2012.

 

  • Sol·licitar al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient la posada en marxa de crèdits bonificats per a tots els agricultors i ramaders que s’hagen vist afectats per este episodi de climatologia adversa.

 

  • Sol·licitar al Institut de Crèdit Oficial la posada en marxa de crèdits bonificats al 100% per a tots els agricultors i ramaders que s’hagen vist afectats per esta conjuntura adversa.

 

S’aprovà amb el vot favorable dels tres partits.

7. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ CONJUNTA PRESENTADA PEL GRUP POPULAR, GRUP SOCIALISTA I GRUP MUNICIPAL BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS DE L’AJUNTAMENT DE BENIARJÓ SOBRE REBUIG ACORD UNIÓ EUROPEA – MARROC.

 

PROPOSTES D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

1. Rebutge el nou acord d’Associació entre la Unió Europea i el Marroc al ser clarament perjudicial per a l’agricultura valenciana.

 

2. Exigisca a la Unió Europea, en cas de mantenir en vigor este acord, que es calculen els perjudicis que s’ocasionaran a l’agricultura valenciana i que s’aproven les indemnitzacions corresponents.

 

3. Inste el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a dur a terme totes les accions necessàries per a defendre l’agricultura valenciana de les contínues agressions realitzades des de la Unió Europea.

 

4. Comunique este acord a la Presidència del Consell de la Generalitat Valenciana, a la Conselleria d’Agricultura, a la Presidència del Govern Central, al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i a la Presidència de la Unió Europea.

 

S’aprovà amb el vot favorable dels tres partits.

8. DONAR COMPTE DE LA RELACIÓ CERTIFICADA EXPEDIDA PEL SECRETARI INTERVENTOR DE LES OBLIGACIONS PENDENTS DE PAGAMENT ACOLLIDES AL RDL 4/2012 DE 24 DE FEBRER.

 

La xifra resultant de les factures de proveïdors pendents i registrades abans de l’1 de gener de 2012 fou de 134.718,60 €.

 

9. ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

En aquest punt es tractà el Pla d’Ajust (RDL 4/2012), basat fonamentalment en la pujada progressiva (gairebé com la que s’ha fet fins ara) de l’IBI, la transferència de la aportació econòmica per part de la Generalitat, de l’obra de finalització de l’auditori, previst per a l’any 2016.

El Pla d’Ajust s’aprovà amb els vots favorables del PP i el Bloc – Compromís per Beniarjó i l’abstenció del PSOE.

 

10. CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

 

En aquest punt de precs i preguntes el nostre regidor Marc Estruch preguntà per la xarxa Wi Fi que està instal·lant-se al poble. El govern ens contestà que s’ha instal·lat una antena a la biblioteca i una altra a l’Ajuntament nou que anirà donant senyal a diferents zones del poble. Aquesta xarxa donarà servei tant als edificis municipals com a les veïnes i veïns del poble. El servei no serà totalment gratuït però eixirà més econòmic que el que es dóna actualment per les operadores telefòniques.

 

Un altre punt que es va tractar fou el de la Cursa contra el càncer realitzada a les festes de setembre, on encara estava pendent el pagament de l’euro solidari, descomptat de la factura a l’empresa Rispac – Gestió, SL per l’organització de la cursa.

 

També es parlà sobre el servei de pediatria al poble que ha sigut modificat, anteriorment venia tres dies a la setmana durant dues hores i ara ve únicament un dia de les 8.30 fins les 14 hores. I vàrem preguntar a què es degut que un poble com Almoines tinga servici dos dies i a Beniarjó, que junt a Beniflà, serem una població semblant, només ens corresponga un dia. Ens contesten si serà per la falta d’empadronament dels xiquets. Demanem que s’informen i ens ho comuniquen quan sàpiguen els motius.