RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 26 DE JULIOL DE 2012 A LES 20.30 H:

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANYS ACTES SESSIONS DE DATA 31 DE MAIG DE 2012 I 12 DE JULIOL DE 2012.

S’aprovaren aquestes dues actes.

  1. 2.      APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DEVOLUCIÓ AVAL A LA MERCANTIL MONTESOL ENERGÍAS, SL.

Es tracta de tornar l’aval que puja a la quantitat de CINC MIL VUIT-CENTS QUARANTA-VUIT AMB NORANTA-TRES CÈNTIMS D’EURO (5.848,93 €) com a fiança de l’obra INSTAL·LACIÓ SOLAR FOTOVOLTÀICA EN COBERTA EN LES DEPENDÈNCIES DE L’AJUNTAMENT NOU, realitzada amb el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

Amb els informes favorables del Secretari – Interventor i del Director de l’Obra.

S’aprova amb el vot favorable per unanimitat de les regidores i regidors. (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. APROVACIÓ INICIAL, SI ÉS PROCEDENT, ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE L’OCUPACIÓ DEL DOMINI PÚBLIC EN TERRASSES AMB TAULES I CADIRES I ALTRES OCUPACIONS VINCULADES A ESTABLIMENTS MERCANTILS.

Es tracta d’una ordenança municipal per a regular l’ocupació de les terrasses dels bars situades al carrer, taules, cadires, tendals, etc. Aquesta ordenança ha sigut lliurada als bars i restaurants del poble i no han formulat cap observació. A la Comissió el Grup Bloc-Compromís va demanar que s’afegira una esmena relativa a la publicitat de l’apartat 3 de l’article núm. 3, on es fa referència a la grandària que ha de tenir la publicitat a les taules, cadires, etc., que va ser aprovada per totes les regidores i regidors.

S’aprova inicialment amb el vot favorable per unanimitat de les regidores i regidors. (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

Si voleu consultar l’ordenança premeu sobre www.beniarjo.es

 

  1. APROVACIÓ INICIAL, SI ÉS PROCEDENT, ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA SEGURETAT I CONVIVÈNCIA CIUTADANA.

Es tracta d’una ordenança municipal per a preservar l’espai públic com a lloc d’encontre, convivència i civisme.

L’ordenança presentada pel govern (PP) és molt extensa i està més pensada en una gran ciutat que no amb un poble com el nostre. Per a la nostra opinió el text es carrega moltes coses característiques de la vida de poble. Per aquesta raó vam decidir deixar el punt sobre la mesa amb el vot favorable dels regidors presents.

Si voleu consultar l’ordenança premeu sobre www.beniarjo.es

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RATIFICACIÓ DIES NO LECTIUS A EFECTES ESCOLARS, CURS 2012-2013.

La proposta feta per les Direccions dels Centre Escola FP La Safor Coop. Valenciana i del Col·legi Públic Sant Marc és la següent:

–          Divendres 7 de desembre de 2012.

–          Dilluns 18 de març de 2013.

–          Divendres 26 d’abril de 2013.

Com aquesta és la proposta feta des de les Direccions dels Centres educatius, a l’espera que siga ratificada per la Conselleria d’Educació, s’aprova amb el vot favorable de totes les regidores i regidors (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RECONEIXEMENT BONIFICACIÓ, IMPOST SOBRE CONSTRUCCIONS, INSTAL·LACIONS I OBRES, A L’ESCOLA DE FP LA SAFOR COOP. V.

 

Es tracta d’una sèrie d’obres que s’han produït a l’Escola de FP La Safor Coop. Valenciana, principalment per tal de millorar l’accessibilitat al centre i per a la habilitació d’espais per a ús d’aules.

La Directora del Centre va sol·licitar l’atorgament d’una bonificació sobre l’impost sobre construccions. Comprovant l’Ordenança Fiscal, es va observar que podria tenir cabuda a l’article 3 bis, apartat b), amb una bonificació del 90% de la quota.

El Tècnic Municipal de l’Ajuntament ha emès un informe favorable en aquest sentit.

D’aquesta manera es produiria la devolució de 2.015,16 € equivalent al 90% de la quota de l’impost sobre construccions.

S’aprova amb el vot favorable de totes les regidores i regidors (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, AJUDA ECONÒMICA ASSOCIACIÓ JOAN DE MONTCADA, CURS ESCOLAR 2011-2012.

 

Es tracta d’aprovar una ajuda econòmica referent al curs des de setembre del 2011 a juny de 2012 de l’alumnat resident a Beniarjó. Aquesta ajuda és de 46.000 €, com ja s’han donat a compte 41.800 €, ara es donarà la resta que puja a 4.200 €.

Des del Grup del Bloc-Compromís estem d’acord en recolzar a l’Escoleta del poble, però nosaltres som partidaris de la Municipalització de l’Escoleta tal com venia al nostre programa electoral i sobretot quan estem parlant de la gran quantitat de diners que aporta l’Ajuntament. No creiem que siga la millor forma de gestió mitjançant una Associació formada pels pares i mares de l’alumnat. Per la importància que li donem a l’Escoleta pensem i demanem que s’ha de fer ja mitjançant la gestió municipal.

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 3, PSOE 1) i amb l’abstenció dels dos regidors del BLOC-COMPROMÍS.

 

  1. APROVACIÓ INICIAL, SI ÉS PROCEDENT, MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA NÚM. 4/2012.

 

Es tracta d’una proposta de modificacions de crèdits amb un total de 29.321,50 €. El capítol de despeses de personal puja a 20.172 € i el capítol d’inversions real puja a 9.149,50 €.

Des del Grup del Bloc-Compromís votàrem en contra al adonar-nos que dintre de la modificació hi ha destinada una partida referent als honoraris de projecte i direcció de l’obra del Pla Provincial de 2012 respecte del qual el nostre Grup Municipal es pronuncià en contra.  Es tracta del Centre Social – Esportiu 1ª fase que volen construir al poliesportiu municipal.

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 3, PSOE 1) i amb el vot en contra dels dos regidors del BLOC-COMPROMÍS.

 

 

 

 

 

 

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, REHABILITACIÓ MEMÒRIA VALORADA CASA DUART FASE 3ª.

 

Es tracta d’una modificació de memòria valorada que inicialment pujava a la quantitat de 40.000 € i que l’import de la subvenció per part de la Diputació de València ascendeix a 30.000 €. Per tant es sol·licita readaptar la memòria amb un pressupost global de licitació de 31.500 €.

Des del Grup del Bloc-Compromís votàrem en contra al creure que no s’han fet bé les coses des d’un principi. La Casa Duart fou comprada mitjançant una permuta de terrenys del futur polígon industrial situat a vora Palma de Gandia de vora 15.000 m². A més, nosaltres varem presentar una moció aprovada pel plenari en la legislatura anterior per tal de crear una comissió per decidir quin ús se li donava a cadascun dels edificis públics municipals. Aquesta comissió a data d’avui encara no s’ha format. Tampoc hem vist un projecte global de la reforma de la Casa Duart, tot s’ha presentat mitjançant memòries parcials, on ara es reforma la planta baixa, ara la coberta, etc. La forma d’actuar ha sigut la de posar i llevar a gust del consumidor i nosaltres pensem que aquesta no és la forma d’actuar correcta. A la darrera Comissió l’Alcalde ens contestà a la nostra pregunta que l’ús de la casa seria el d’espai museístic. Nosaltres com a representants de la gent del poble tenim dret a dir la nostra.

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (PP 3), l’abstenció del PSOE ( PSOE 1) i amb el vot en contra dels dos regidors del BLOC-COMPROMÍS.

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC–COMPROMÍS, SOBRE MESURES PARALITZACIÓ DESNONAMENTS.

 

MOCIÓ

 

            Al nostre poble hi ha persones que tenen dificultat per pagar la quota hipotecària o el banc ja els ha iniciat un procés judicial, com a conseqüència d’haver-se quedat en l’atur.

Estes persones s’enfronten amb el dilema que han d’elegir entre menjar o pagar la quota de la hipoteca. La decisió és traumàtica, ja que si decideixen no pagar per a poder menjar, el banc els inicia un procediment judicial i al final perden l’habitatge, els diners que han pagat i encara es queden en un deute gran, degut a què s’afegeixen els interessos de demora i les despeses judicials.

Cal recordar que, diàriament, una mitjana de 240 famílies són desnonades a tot l’Estat Espanyol. El País Valencià registra, segons dades del Consell General del Poder Judicial, el trist rècord de desnonaments diaris: 13.711 durant l’any 2011 (55 al dia).

 

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

 

 

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

Primer.-  Emprenga mesures en l’àmbit municipal per paralitzar els desnonaments, com:

 

• Reforçar la coordinació entre els serveis socials i el govern local realitzant reunions periòdiques conjuntament amb la resta de formacions polítiques del consistori, sobre les problemàtiques derivades de l’habitatge.

 

• Mantenir a través de Serveis Socials un seguiment de la situació global de l’habitatge, inclosos els processos d’execució hipotecària i desnonaments.

 

• Oferir directament a les famílies/persones en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comporten la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones.

 

• Establir un protocol d’actuació d’urgència per tal de trobar solucions als casos de famílies desnonades d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades.

 

            -Segon.- Instar al Govern valencià a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària. Pels milers de desnonaments ja produïts, que s’aprove amb caràcter d’urgència mesures destinades a què els milers de pisos buits d’aquests embargaments siguen posats immediatament a disposició de les famílies/persones desnonades i sense recursos en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renta familiar disponible.

 

            -Tercer.- Donar trasllat d’aquests acords als grups polítics de les Corts Valencianes, i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

 

Des del Grup del Bloc-Compromís presentàrem la moció al veure la situació de moltes veïnes i veïns que s’han quedat ja al carrer o que ja han sigut notificats per a un proper desnonament. El nostre grup municipal està amb la gent per damunt dels bancs, nosaltres RESCATEM PERSONES.

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors de totes les forces polítiques (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ PRESENTADA PEL BLOC–COMPROMÍS, SOBRE CREACIÓ D’UN BANC DE TERRES MUNICIPAL.

 

MOCIÓ

 

 Un dels efectes provocats per la crisi per la qual travessa l’agricultura valenciana és el de l’abandonament de les terres de cultiu per part de persones que fins fa poc les treballaven. Este fet té conseqüències econòmiques, laborals, mediambientals i, fins i tot, estètiques en el camp valencià.

 

Vist que nila UnióEuropea, ni el Govern central, ni l’autonòmic han pres cap mesura que servisca per a trencar eixa dinàmica de crisi en què està immers el nostre sector agrícola, és convenient que els ajuntaments adopten iniciatives que puguen arribar a atenuar la situació desastrosa de què parlem.

 

En eixe sentit, una proposta que pot resultar interessant perquè ha sigut posada en marxa en alguns municipis i ha funcionat és el de la creació d’un banc de terres a la nostra ciutat.

 

El banc de terres és una iniciativa pública que té com a objectiu posar en contacte persones interessades en el cultiu de la  terra i propietaris de terres per tal que puguen arribar a formalitzar contractes d’arrendament que puguen ser beneficiosos per a uns i per als altres.

 

És evident que el projecte pot interessar tant les persones que vulguen treballar la terra com els propietaris de terres adequades per a l’ús agrícola que actualment les han abandonades.

 

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

– Inicie el procediment que possibilite la creació d’un Banc de Terres Municipal de Beniarjó.

 

Des del Grup del Bloc-Compromís presentàrem la moció al veure la situació del camp valencià en general, al nostre terme municipal cada vegada hi ha més camps abandonats, és per això que vam pensar que tal com està la feina avui en dia cada vegada hi haurà més gent interessada en tornar a treballar la terra. Aquesta moció el que pretén és posar en contacte a veïns del poble que no vulguen treballar el seu camp amb gent interessada en treballar-ho, beneficiant-se tant una part com l’altra.

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors de totes les forces            polítiques (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RENÚNCIA SUBVENCIÓ RURALTER PAISATGE     2011 – EXPEDIENT RP 1105034.

A l’any 2011 es demanà una subvenció RURALTER per tal de convertir l’antic Llar dels Jubilats en una Biblioteca. Com aquesta casa és propietat de la Fundació Borràs Estela, el govern ha intentat comprar la casa però la Fundació s’ha negat dient que no la pot vendre al trobar-se hipotecada. Donada la situació en la que ens trobem, pensem que no és un tema prioritari i per açò votem a favor de la renúncia de la subvenció.

 

S’aprova amb el vot favorable de les regidores i regidors de totes les forces            polítiques (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

  1. ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

No es sotmet cap assumpte.

 

  1. CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

 

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

 

–          Neteja dels carrers de Beniarjó: Vam preguntar si la neteja dels carrers estava planificada d’alguna manera i ens van dir que sí, que segons el dia es neteja en una zona o altra del poble, encara que la planificació podia variar si ocorria alguna cosa excepcional. Quan tinguem la planificació a les nostres mans us la farem saber.

–          Problemes per escoltar i entendre el que s’anuncia als bans municipals i col·locació de panells informatius a diferents llocs del poble amb informació municipal: se’ns contesta que són sabedors que no funciona del tot bé, que si hi ha problemes de reverberació, que si t’has d’acostar més o menys al micròfon, i ens diuen que la solució és ampliar la quantitat d’altaveus. El problema està en que la majoria d’informació que dóna l’Ajuntament es fa mitjançant el ban i si la gent no ho entén o no ho escolta no dones opció a que la gent sàpiga les coses del poble. Sobre la col·locació dels panells informatius ens comenten que ho han vist per damunt però que no han concretat res.

–           Pagament de l’Euro solidari de la cursa contra el càncer del 2011: Se’ns informa que ja s’ha liquidat la quantitat pendent.

–          Modificació d’horari del servei de pediatria a Beniarjó:

Se’ns informa que s’ha modificat de tres dies a la setmana durant dues hores que era abans, ara és un únic dia tot el matí. El nostre dubte era saber perque Almoines té el servei durant dos matins complets i Beniarjó–Beniflà només el té un matí complet. Se’ns comenta que hi ha menys xiquets empadronats a Beniarjó-Beniflà que a Almoines.

–          Sopar de l’AMPA fi de curs:

La nostra pregunta era perque no s’havia realitzat el sopar al poliesportiu (frontó) tal com havien sol·licitat l’AMPA del Col·legi. La resposta que ens dóna la regidora d’educació és que l’escola té un espai propi que és l’escola i que deuen fer-ho allí.

 

 

–          Restes arqueològiques trobades al Barranc de l’autopista:

Informem que s’han trobat una sèrie de restes de l’edat del bronze, abocadors ibèrics, etc. Proposem la idea de fer un catàleg amb les restes trobades, recuperar material, realitzar una ruta turística. Se’ns contesta que quan varen eixir les restes arqueològiques es va notificar i que es va veure de quina manera es podia parar.

–          Moció per a què els propietaris dels bancals els tinguen en bones condicions:

Nosaltres comentem que seria interessant fer una ordenança per tal d’obligar als propietaris dels bancals a mantindre’ls en bones condicions d’higiene. Se’ns contesta que presentem la proposta. La proposta ja està presentada i aprovada.

–          Pagament de la beca menjador dels dos mesos del 2.011:

Preguntem si s’havia fet efectiu el pagament de la beca menjador del 2.011. Se’ns contesta que sí, que feia una setmana que s’havia pagat.