RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 27 DE SETEMBRE DE 2012 A LES 20.30 H:

  1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANY ACTA SESSIÓ DE DATA 26 DE JULIOL DE 2012.

          S’aprovà aquesta acta.

          2. PRESA CONEIXEMENT CANVI PORTAVEU GRUP SOCIALISTA.

         Se’ns fa saber el canvi del portaveu del grup socialista, renunciant l’actual portaveu Vicent Josep Mascarell Ortega i entrant el regidor Juan Víctor Escrivà Morant.

         3.       APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DEVOLUCIÓ AVAL A LA MERCANTIL GIC PROMOCIONES URBANAS, SL.

         Es tracta de la devolució de l’aval de l’Edifici Social Polivalent on està situat el bar dels pensionistes a la planta baixa. Hi havia una sèrie de deficiències que han sigut reparades i compta amb un informe favorable del Tècnic Municipal.

        S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2). L’aval ascendeix aproximadament a 12.500 €.

            4. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RATIFICACIÓ RESOLUCIÓ ALCALDIA SOBRE SOL·LICITUD AJUDA ECONÒMICA A L’EMPAR DE LA CONVOCATÒRIA DE CONCESSIÓ D’AJUDES ECONÒMIQUES AMB DESTÍ A LA REALITZACIÓ D’OBRES DE RESTAURACIÓ PER A LA CONSERVACIÓ DE BENS IMMOBLES.

            Es tracta de la sol·licitud d’una ajuda econòmica a la Diputació de València per anar construint la Casa Duart d’aproximadament 40.830 €.

          S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 4, PSOE 1) i amb el vot contrari dels dos regidors del BLOC-COMPROMÍS. El nostre vot contrari és degut a que, durant anys no hem sabut quin destí anava a ser la Casa de Duart. Farà un parell de mesos ens van comentar que el destí de la casa anava a ser de Museu (miracle, ja ens comentaven alguna cosa) i, a més, la rehabilitació està fent-se amb una sèrie de memòries afegides unes a les altres (Memòria I, II, III i IV), quan nosaltres creiem que s’hauria d’haver fet un projecte global i amb la participació de totes les forces polítiques decidir tant el destí com la distribució de la casa. Actualment tant el destí com la distribució de la mateixa en compte de ser una decisió de totes les forces polítiques és a gust d’una única persona.

            5. MOCIÓ BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS, CREACIÓ ORDENANÇA NETEJA TERRES ABANDONADES.

MOCIÓ

 

          L’agricultura ha sigut, tradicionalment, un sector vital per a l’economia del nostre poble. Desgraciadament, en els últims anys les coses han canviat molt i el sector agrícola, a Beniarjó i al país, ha abandonat eixa posició capdavantera i passa per una situació agònica.

Els efectes de la crisi són ben clars: preus de misèria, jornals irrisoris, atur agrícola i abandonament de les terres.

És cert que els ajuntaments compten amb escasses competències en matèria agrícola. Però l’administració municipal, d’alguna manera, té l’obligació de buscar fórmules que recolzen aquells propietaris dels bancals que continuen apostant, malgrat tot l’exposat, per seguir treballant les terres.

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

PROPOSTA D’ACORDS:

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

– Estudie la redacció i aprove, amb la major brevetat, una ordenança municipal que obligue als propietaris de les parcel·les agrícoles que es troben en estat d’abandó a mantenir-les netes, evitant així possibles focus d’animals no desitjats, males herbes a més d’evitar possibles orígens d’incendis.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

Els regidors del PP voten a favor però matisen que no els agrada el terme obligar i que afegirien la frase a usos i costums del poble.

          6. MOCIÓ BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS, SOBRE LES RETALLADES IMPOSTES A LA LAPAD EN EL REIAL DECRET LLEI 21/2012.

MOCIÓ

 

 La llei 39/2006, (LAPAD) suposa el major avanç en protecció social a Espanya en els tres últims lustres, generant drets subjectius i havent dictaminat a més d’un milió de persones en situació de dependència, dels quals 760.000 ja són beneficiaris de una prestació o servei.

No obstant això, quan el Sistema d’Atenció a la Dependència hauria d’haver arribat a la maduresa, en complir més d’un lustre des de l’aprovació de la Llei, està patint un acusat procés de deteriorament que amenaça amb fer malbé totes les expectatives i el potencial que durant aquests anys ha generat en atenció a les persones en situació de dependència i en la creació d’ocupació. Aquest sistema està sent esquarterat a colps de Reial Decret, generant inseguretat en les persones, en les institucions i fins i tot en les empreses que actuen en el sector. A això s’uneix la persistència i agreujament d’alguns dels problemes estructurals d’aquest sistema, en particular la desigualtat entre territoris autonòmics.

Problemes que no solament no se solucionaran, sinó que es veuran agreujats perquè és, de fet, una derogació encoberta de la Llei, que reduirà el Sistema a la mínima expressió, reduint els seus costos i anul·lant aquest impuls de modernització de l’Estat amb els seus beneficis en la protecció social i qualitat de vida de les persones en situació de dependència i les seues famílies, i també en convergència amb els països del nostre entorn pel que fa al model econòmic i la generació d’ocupació.

El Reial decret llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, publicat el 14 de juliol de 2012, pel que fa al Sistema d’Atenció a la Dependència conté mesures que són desconsiderades i cruels amb les persones més vulnerables, alhora que són antieconòmiques, de manera que la utilització en el text legal d’expressions com “millorar” o “sostenibilitat” són un insult i una mofa cap a la societat en el seu conjunt i molt especialment cap les persones dependents, els seus familiars i cap els / les professionals del sector dels serveis socials.

Entre les mesures adoptades, destaquen com especialment inútils i sagnants les següents:

– L’ampliació a dos anys el termini per resoldre els ajuts farà que desenes de milers de dependents muiren sense atenció. (3 de 4 beneficiaris són majors de 65 anys, i el 54% majors de 80)

– L’increment de les aportacions dels usuaris i els descomptes sobre les prestacions a percebre, portant al límit de la capacitat real les economies familiars. El repagament incrementa de manera important les aportacions i afectarà el patrimoni de les persones dependents provocant la descapitalització de les famílies.

– L’eliminació de les compatibilitats entre serveis, que impedeix la complementarietat entre serveis i la necessària flexibilitat i atenció personalitzada a les persones dependents

– La reducció de la quantitat de les prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar en un 15%. El Ministeri s’ha permès fins i tot criminalitzar els familiars que atenen les persones dependents parlant públicament de “frau” en aquestes prestacions, posant en dubte la dedicació i l’afecte que proporcionen centenars de milers de familiars d’afectats/des. La reducció afecta 435.180 persones que veuran reduïdes les prestacions que reben una mitjana de 55 € al mes.

-A més l’Estat deixa de finançar la Seguretat Social dels cuidadors familiars que afecta 180.000 persones, el 94% dones.

–       En matèria de finançament del sistema, es redueix el nivell mínim en més d’un 13%. A dels 283 milions retallats del nivell acordat, hem de sumar altres 200 milions de reducció en el nivell mínim garantit i 227 milions de quotes de seguretat social de cuidadors que es deixaran d’abonar.

–      Totes aquestes mesures, a més de suprimir nivells, baixar intensitats i eliminar incompatibilitats, suposen de manera immediata una retallada de 1.000 milions d’euros i la desatenció als més de 270.000 del “limbo de la dependència” – persones que se’ls ha reconegut el dret i estan pendents de rebre la prestació o servei que no rebran ajuda en els pròxims dos anys i mig,  per la qual cosa es pot afirmar amb absoluta desolació que l’esquarterament de la Llei de dependència suposa la fi del major avanç en protecció social que s’havia produït a Espanya en els últims anys.

Considerar inviable la promoció de l’autonomia personal i atenció de les Persones en situació de dependència que la Llei reconeix com un dret, representa un pas enrere de dimensions històriques al concepte constitucional de l’Estat Social, carregant de nou sobre les famílies la cura de les persones en situació de dependència sense cap suport, i traslladant la cobertura de les necessitats més bàsiques de les persones a les iniciatives caritatives i solidàries de la pròpia ciutadania. Això és retrocedir a les pràctiques predemocràtiques assistencials i de beneficència que van marcar el retard d’Espanya respecte a països europeus del nostre entorn.

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

PROPOSTA D’ACORDS:

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

– 1.-Inste el Govern d’Espanya perquè retire les últimes retallades a la LAPAD en el Reial decret llei 21/2012, de 13 de juliol, de mesures de liquiditat de les administracions públiques i en l’àmbit financer.

2.-Inste el Govern Central perquè no aplique les retallades i l’eliminació de les partides de finançament del Nivell acordat, suprimint l’aportació que l’Administració General de l’Estat realitzava per al finançament de la Llei de Dependència per a tot Espanya per un valor de 283 milions d’euros.

3.-Que qualsevol mesura de modificació de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència que afecte algunes de les seues essències, es duga a terme mitjançant la seua tramitació, debat i, si és el cas, aprovació al Parlament, sense utilitzar la drecera de la modificació a través de Decret. I que es duguen a terme amb un nivell de consens similar, almenys al que es va aconseguir en la seua aprovació.

4.-Done trasllat d’aquest acord al Govern Central, al Govern de la Comunitat Valenciana, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat, així com a la Federació de Municipis i Províncies.

           No s’aprovà amb el vot desfavorable de les regidores i regidors del PP (PP 4). L’excusa que posen és que les arques de l’Estat Espanyol estan buides, que esperen que s’estabilitze el més prompte possible i que les coses tornaran a ser com abans, etc. Votaren a favor els dos regidors del BLOC-COMPROMÍS i el del PSOE.

            7. MOCIÓ GRUP SOCIALISTA PER A SOL·LICITAR LA DEROGACIÓ DEL REIAL DECRET LLEI 14/2012, DE 20 D’ABRIL, DE MESURES URGENTS DE RACIONALITZACIÓ DE LA DESPESA PÚBLICA EN L’ÀMBIT EDUCATIU.

      Es tracta d’una moció presentada pel grup socialista, on el que es demana és la derogació del Reial Decret Llei 14/2012. En el Reial Decret es troben una sèrie de retalls en tema educatiu, com són l’augment de ràtios d’alumnes per aula, el nombre de professors, reducció de les beques de menjador, les de transport escolar i les ajudes per a la compra de llibres de text.

     No s’aprovà amb el vot desfavorable de les regidores i regidors del PP (PP 4). L’excusa que posen és que les arques de l’Estat Espanyol estan buides, que esperen que s’estabilitze el més prompte possible i que les coses tornaran a ser com abans, etc. Votaren a favor els dos regidors del BLOC-COMPROMÍS i el del PSOE.

          8. MOCIÓ GRUP SOCIALISTA PER A SOL·LICITAR EL PAGAMENT DELS DEUTES DE LA GENERALITAT AMB L’AJUNTAMENT.

       Es tracta d’una moció presentada pel grup socialista, on el que es demana és que la Generalitat pague el diners que deu als diferents Ajuntaments el més prompte possible i de no poder fer-ho, que fixe un calendari pel pagament del deute.

     S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors. (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

Les regidores i regidors del PP van demanar modificar el text de la moció substituint la paraula exigir per demanar.

           9. ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

     MOCIÓ GRUP SOCIALISTA EN DEFENSA DE L’AUTOGOVERN I L’ESTAT DE BENESTAR.

     Es tracta d’una moció presentada pel grup socialista, on el que es demana és en defensa de l’autogovern i que amb una millora del model finançament autonòmic es milloraria l’estat de benestar de totes i tots.

     No s’aprovà amb el vot desfavorable de les regidores i regidors del PP (PP 4). Votaren a favor els dos regidors del BLOC-COMPROMÍS i el del PSOE.

          10. CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

         Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–       Tall de la carretera CV-680 Vilallonga a Gandia:

       Aquest tall és a conseqüència de la continuació de les obres del barranc que aboca les aigües al riu Serpis. La durada de les obres serà d’aproximadament quatre mesos. L’alternativa serà la de l’Autovia del Morquí i anar cara al Real de Gandia o anar per dins d’Almoines per als residents de Beniarjó.

–       Cursa Runners Beniarjó:

La cursa estava planificada per al 22 de setembre de 2.012. Definitivament la cursa es celebrarà a principis del mes de novembre (10-11/11/2012). La raó segons el regidor Carlos Domínguez per a ajornar-la és una raó econòmica, resulta més barata i es canvia la data.

–       Cartells publicitaris signats pel regidor Carlos Domínguez:

Quan arribà les dates del 13é Festival de música i dansa de Beniarjó vam veure que als cartells publicitaris apareixien signats amb el nom del regidor de Cultura Carlos Domínguez. Tal com férem amb la regidora de Serveis Social Amparo Giménez després d’assabentar-nos que havia estat treballant a l’Escola de Nadal li ho varem reprovar al regidor que fera treballs per a l’Ajuntament, no ens sembla correcte que treballe directament i que se n’aprofite amb publicitat a costes de l’Ajuntament.

–       Pregunta sobre la rebaixa del jornal per part del govern format pels regidors del PP:

Conforme corren els temps amb les retallades que estan produint-se a l’estat de benestar, on els funcionaris veuran com se’ls retalla la paga doble de Nadal, els vam preguntar què tenien pensat fer el govern de Beniarjó amb el jornal que continua cobrant des del principi. Comentar que els únics que cobren són els regidors del PP. Se’ns contesta que estan mirant-ho però que de moment no diuen res. Des del Grup del Bloc-Compromís no som partidaris que el govern de Beniarjó cobre un jornal per realitzar les tasques de govern.

–       Solució a la megafonia del bans municipals i col·locació de cartells informatius:

Continuen responent que el problema és falta d’ampliar el nombre d’altaveus per dins del poble i que no és el moment d’anar fent una despesa tan important. Continuarem exigint que es millore el sistema de megafonia i que es col·loquen cartells informatius amb informació municipal per dins del poble.

–       Programació del 9 d’octubre:

Se’ns contesta que encara estan realitzant-la i que no està tancada.

–       Preguntar per la moció del lloguer de bancals de terres:

Se’ns adreça a reunir-nos per tractar el tema una vegada passades les festes del mes d’octubre.

–       Lectura feta després dels esdeveniments ocorreguts pel desnonament d’una família resident a Beniarjó:

Després dels fets ocorreguts la setmana passada al nostre poble en la que una família ha quedat al carrer per les pràctiques abusives que realitzen el bancs, només vull fer unes reflexions i llançar unes propostes.

En primer lloc deixar ben clar que des del BLOC COALICIÓ COMPROMÍS, estem per què es rescaten les persones i no els bancs i a més en contra dels desnonaments i com a última opció que es reconega la dació en pagament.

En quant al cas en concret al que em referisc, ací es va aprovar una moció en contra dels desnonaments i el dia 1 de setembre es va rebre un correu a este ajuntament per part dels afectats per la hipoteca de la safor, on es demanava un seguit d’accions per a realitzar com reunions amb els serveis socials per a estudiar alternatives, com ara la mediació, que també es demana a la moció presentada pel Bloc Compromís i aconseguir formalitzar un contracte de lloguer entre esta família i la adjudicatària, que en este cas es BANKIA. Per què no es va fer res de tot això, tot i l’avís de l’eminent desnonament.?? Demanem una solució immediata, tot i que provisional, d’este cas. I no estaria de més demostrar la implicació de l’ajuntament retirant els comptes que tinga amb BANKIA.

Sabem també que a molts pobles s’estan firmant convenis relatius al lloguer social per a famílies que han perdut el seu habitatge habitual a conseqüència d’un procediment d’execució hipotecària, este ajuntament s’ha informat de les passes a seguir? Han informat a les persones afectades?

En relació a l’actuació de la Guàrdia Civil el dia del desnonament, cregueu que el desplegament de forces va ser proporcionada? Amb el tancament de la majoria del centre del poble, desviament del trànsit per dins del poble, impedint la circulació de les persones si no s’identificaven i els agents no anava cap identificat amb el seu número de placa. Nosaltres pensem que va ser una actuació molt desproporcionada per a executar un desnonament i demanem que des d’este ajuntament es faça un escrit reprovant l’actuació desmesurada de la Guàrdia Civil eixe dia.

A més, segons em varen dir ací l’ajuntament no tenia coneixement de tot el desplegament que estava fent-se, però si que hi havia tanques de l’ajuntament impedint el pas en alguns punts, des d’ací. Demanem que ja que estem en contra dels desnonaments no es col·labore en estos actes de cap forma.

Per totes estes coses és imprescindible i urgent, i així ho exigim, posar en funcionament tot allò que diu la moció que vàrem presentar el BLOC COMPROMÍS i que va ser aprovada per unanimitat el passat 26 de juliol i encara no s’ha fet res.

És urgent la creació d’una comissió on estiguem representats tots els grups polítics, coordinats amb els serveis socials, per a tractar la problemàtica derivada del habitatge, i tot açò amb una dotació pressupostària.

Estar assabentats dels processos d’execució hipotecària i desnonaments que tenim al poble. Si la gent de la plataforma dels afectats per la hipoteca ho poden saber, l’ajuntament crec te més recursos per poder esbrinar-ho.

Hem de poder fer una autèntica tasca de mediació amb els bancs, intentar aconseguir alternatives com el lloguer social, si pot ser a la mateixa casa o si no és possible a d’altres que tinga la mateixa entitat.

Tot açò només deu ser amb l’objectiu que cap família a Beniarjó es veja al carrer, i en el cas de no haver-se pogut aconseguir este objectiu, tindre previst un protocol d’actuació d’urgència on estiga previst un lloc on passar les primeres hores o dies i tindre les necessitats bàsiques cobertes, una solució de lloguer d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades a través de convenis amb altres administracions, amb particulars, etc. i sempre amb un seguiment per part dels serveis socials.

Som conscients dels esforços fets des d’este ajuntament i el voluntarisme demostrat per part del Tinent Alcalde i de la regidora de Benestar Social, però hem de reconèixer, que no varen ser tan efectius com podrien haver sigut, fruit de la improvisació i l’angoixa del moment, i tot això reforça les demandes anteriors i que ens estos temes no es pot improvisar i d’ahí la necessitat de desenvolupar tot el que hem dit i que es va aprovar en una moció presentada per nosaltres. Només dir que el nostre grup està dispost a estar al vostre costat col·laborant i ajudant en tot allò que cregueu oportú i que vaja en esta línea, i si no ho cregueu convenient, també ens tindreu al damunt exigint el compliment de la moció aprovada i controlant per a què casos com este no es tornen a produir.