En Marc Estruch Morant i En Joan Josep Morant Morant, Regidors del Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ, atenent al que disposa el ROF, presenta la consideració del Plenari la següent,

MOCIÓ

         Al nostre poble hi ha persones que tenen dificultat per pagar la quota hipotecària o el banc ja els ha iniciat un procés judicial, com a conseqüència d’haver-se quedat en l’atur.

Estes persones s’enfronten amb el dilema que han d’elegir entre menjar o pagar la quota de la hipoteca. La decisió és traumàtica, ja que si decideixen no pagar per a poder menjar, el banc els inicia un procediment judicial i al final perden l’habitatge, els diners que han pagat i encara es queden en un deute gran, degut a què s’afegeixen els interessos de demora i les despeses judicials.

Cal recordar que, diàriament, una mitjana de 240 famílies són desnonades a tot l’Estat Espanyol. El País Valencià registra, segons dades del Consell General del Poder Judicial, el trist rècord de desnonaments diaris: 13.711 durant l’any 2011 (55 al dia).

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC – COALICIÓ COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

 

PROPOSTA D’ACORDS:

 

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

 

Primer.-  Emprenga mesures en l’àmbit municipal per paralitzar els desnonaments, com:

• Reforçar la coordinació entre els serveis socials i el govern local realitzant reunions periòdiques conjuntament amb la resta de formacions polítiques del consistori, sobre les problemàtiques derivades de l’habitatge.

• Mantenir a través de Serveis Socials un seguiment de la situació global de l’habitatge, inclosos els processos d’execució hipotecària i desnonaments.

• Oferir directament a les famílies/persones en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comporten la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones.

• Establir un protocol d’actuació d’urgència per tal de trobar solucions als casos de famílies desnonades d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades.

         -Segon.- Instar al Govern valencià a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària. Pels milers de desnonaments ja produïts, que s’aprove amb caràcter d’urgència mesures destinades a què els milers de pisos buits d’aquests embargaments siguen posats immediatament a disposició de les famílies/persones desnonades i sense recursos en règim de lloguer social, no superant el 30% de la renta familiar disponible.

         -Tercer.- Donar trasllat d’aquests acords als grups polítics de les Corts Valencianes, i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

 

 Beniarjó, a 23 de juliol de 2012.

Marc Estruch Morant                     Joan Josep Morant Morant

SR. ALCALDE PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE BENIARJÓ