Després dels fets ocorreguts la setmana passada al nostre poble en la que una família ha quedat al carrer per les pràctiques abusives que realitzen el bancs, només vull fer unes reflexions i llançar unes propostes.

En primer lloc deixar ben clar que des del BLOC COALICIÓ COMPROMÍS, estem per què es rescaten les persones i no els bancs i a més, en contra dels desnonaments i com a última opció que es reconega la dació en pagament.

En quant al cas en concret al que em referisc, ací es va aprovar una moció en contra dels desnonaments i el dia 1 de setembre es va rebre un correu a aquest ajuntament per part dels afectats per la hipoteca de la safor, on es demanava un seguit d’accions per a realitzar, com reunions amb els serveis socials per a estudiar alternatives, com ara la mediació, que també es demana a la moció presentada pel Bloc Compromís i aconseguir formalitzar un contracte de lloguer entre aquesta família i la adjudicatària, que en aquest cas és BANKIA. Per què no es va fer res de tot això, tot i l’avís de l’eminent desnonament?. Demanem una solució immediata, tot i que provisional, d’aquest cas. I no estaria de més demostrar  la implicació de l’ajuntament retirant els comptes que tinga amb BANKIA.

Sabem també que a molts pobles s’estan signant convenis relatius al lloguer social per a famílies que han perdut el seu habitatge habitual a conseqüència d’un procediment d’execució hipotecària, aquest ajuntament s’ha informat de les passes a seguir? Han informat a les persones afectades?.

En relació a l’actuació de la Guàrdia Civil el dia del desnonament, cregueu que el desplegament de forces va ser proporcionat? Amb el tancament de la majoria del centre del poble, desviament del trànsit per dins del poble, impedint la circulació de les persones si no s’identificaven i els agents no anava cap identificat amb el seu número de placa. Nosaltres pensem que va ser una actuació molt desproporcionada per a executar un desnonament i demanem que des d’aquest ajuntament es faça un escrit reprovant l’actuació desmesurada de la Guàrdia Civil eixe dia.

A més, segons em varen dir ací, l’ajuntament no tenia coneixement de tot el desplegament que estava fent-se, però sí que hi havia tanques de l’ajuntament impedint el pas en alguns punts. Demanem que ja que estem en contra dels desnonaments no es col·labore en aquests actes de cap forma.

Per totes aquestes coses és imprescindible i urgent, i així ho exigim, posar en funcionament tot allò que diu la moció que vàrem presentar el BLOC COMPROMÍS i que va ser aprovada per unanimitat el passat 26 de juliol i encara no s’ha fet res.

És urgent la creació d’una comissió on estiguem representats tots els grups polítics, coordinats amb els serveis socials, per a tractar la problemàtica derivada de l’habitatge, i tot açò amb una dotació pressupostària.

Estar assabentats dels processos d’execució hipotecària i desnonaments que tenim al poble. Si la gent de la plataforma dels afectats per la hipoteca ho poden saber, l’ajuntament crec que té més recursos per poder esbrinar-ho.

Hem de poder fer una autèntica tasca de mediació amb els bancs, intentar aconseguir alternatives com el lloguer social, si pot ser a la mateixa casa o, si no és possible, a altres que tinga la mateixa entitat.

Tot açò només deu ser amb l’objectiu que cap família a Beniarjó es veja al carrer, i en el cas de no haver-se pogut aconseguir aquest objectiu, tindre previst un protocol d’actuació d’urgència on estiga previst un lloc on passar les primeres hores o dies i tindre les necessitats bàsiques cobertes, una solució de lloguer d’acord amb les possibilitats econòmiques de les persones afectades a través de convenis amb altres administracions, amb particulars, etc. i sempre amb un seguiment per part dels serveis socials.

Som conscients dels esforços fets des d’aquest ajuntament i el voluntarisme demostrat per part del Tinent Alcalde i de la regidora de Benestar Social, però hem de reconèixer, que no varen ser tan efectius com podrien haver sigut, fruit de la improvisació i l’angoixa del moment, i tot açò reforça les demandes anteriors i que en aquests temes no es pot improvisar, per això la necessitat de desenvolupar tot el que hem dit i que es va aprovar en una moció presentada per nosaltres. Només dir que el nostre grup està dispost a estar al vostre costat col·laborant i ajudant en tot allò que cregueu oportú i que vaja en aquesta línea, i si no ho cregueu convenient, també ens tindreu al damunt exigint el compliment de la moció aprovada i controlant per a què casos com aquest no es tornen a produir.