RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DILLUNS 12 DE NOVEMBRE DE 2012 A LES 20.00 H:

1.     RATIFICACIÓ RESOLUCIÓ ALCALDIA SOBRE CANVI DIA NO LECTIU A EFECTES ESCOLARS.

Es tracta del canvi del dia no lectiu a efectes escolars escollit que era el 18 de març de 2.013 pel 2 de novembre de 2.012. Posteriorment la Generalitat aprovà com a festiu el dia 18 de març de 2.013 per tant els centres escolars sol·licitaren el canvi de data al 2 de novembre de 2.012.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.     ATORGAMENT, SI ÉS PROCEDENT, SUBVENCIONS ASSOCIACIONS I ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE.

Se’ns fa saber quina és la intenció del govern alhora de donar les subvencions per enguany. A totes les associacions se’ls rebaixa la subvenció, a unes més del 20% com a l’AMPA del Col·legi Sant Marc i a la Banda Artístic-Musical Ausiàs March, un 20% al Centre d’FP La Safor i al C.D. Rural que està dins del FP. A la resta d’associacions culturals se les rebaixa un 10%, com ara al grup Trapig, a les ames de casa Tyrius, al club esportiu Beniarjó i al Corpus.

No estem d’acord amb que la programació cultural del poble siga programada per l’Associació d’Ames de Casa Tyrius. L’associació ha d’organitzar els seus cursos i la Regidoria de Cultura ha d’organitzar la programació cultural del poble i de manera gratuïta. Al plenari ens vam assabentar que l’únic curs que fa l’Ajuntament mitjançant l’associació és el de Valencià, per tant no entenem la subvenció tan alta que rep per part de l’ajuntament. (3.150 €). Com no se’ns ha consultat per decidir la quantitat a atorgar a cadascuna de les entitats el nostre vot fou contrari.

 

ASSOCIACIONS

2.011

2.012

REDUC. %

AMPA ESCOLA S. MARC

1.100

800

27,3

F.P. LA SAFOR

600

480

20

C.D. RURAL

300

240

20

BANDA JOVE

1.980

1.000

*

ESCOLA MÚSICA

2.500

2.500

*

GRUP DANSES TRAPIG

600

540

10

AMES DE CASA TYRIUS

3.500

3.150

10

CLUB ESP. BENIARJÓ

2.200

2.000

9,1

FONS VALENCIÀ SOLID.

1.650

1.000

CORPUS

1.400

1.260

10

 

* LA BANDA JOVE I L’ESCOLA DE MÚSICA HO COMPTEM
 COM UNA ÚNICA ASSOCIACIÓ
21,88 %

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP. (PP 5). El PSOE i el BLOC-COMPROMÍS votàrem en contra. (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

3.     MODIFICACIÓ ORDENANCES FISCALS 2.013.

Es tracta de la modificació de l’ordenança tant de l’Impost de Bens i Immobles (IBI) com de la del fem.

L’ordenança del fem passa a ser únicament l’arreplega des del contenidor fins la planta de transferència ubicada a Ròtova. El tractament del fem es cobrarà mitjançant un rebut que ens enviarà el Consorci de Residus. S’ha fet un estudi respecte al padró de l’any passat i el preu del rebut cobrirà la despesa del servei d’arreplega. Es produirà una rebaixa respecte al rebut de l’any passat d’un 39,6%, tenint en compte que només es paga el transport, el tractament el pagarem al Consorci de Residus.

Comentar també que s’ha reduït un dia d’arreplega del fem, el dissabte ja no es passa a arreplegar el fem, per tant demanar que no el tragueu aquest dia i animar-vos a reciclar en casa, que dipositeu tant el paper, plàstic, etc. al seu contenidor corresponent. D’aquesta forma tirarem menys fem i pagarem menys al rebut de tots els anys. Vam estar tots els regidors d’acord en fer una campanya informativa per a reciclar millor a casa ara a Nadal.

S’aprovà aquest punt amb el vot favorable de totes les regidores i regidors (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

TAXA DE FEM

2.012

2.013

REDUC. %

HABITATGES (€)

73

44,09

39,6

COMERÇOS (€)

104

63,31

39,1

INDÚSTRIA (€)

219

132,32

39,6

BARS (€)

219

132,32

39,6

FINS 200 m²

L’ordenança del IBI el govern vol produir una pujada sobre el rebut d’enguany d’aproximadament un 3-4%, baixant el gravamen del 0,057 al 0,053, aconseguint d’aquesta manera recaptar vora 11.000 euros més que enguany. L’excusa que posa el govern és que la pujada és semblant a la de l’IPC que s’espera per enguany i prefereixen fer una pujada més fluixa i no pujar l’any que ve una quantitat major. El Grup Municipal Bloc-Compromís pensa que tal com està la cosa no és moment per anar pujant impostos i anar carregant i ofegant més als veïns de Beniarjó.

S’aprovà aquest punt amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP. (PP 5) i amb el vot en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS. (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

4.     ADHESIÓ, SI ÉS PROCEDENT, PLA EFICIÈNCIA ENERGÈTICA A L’ENLLUMENAT PÚBLIC.

Es tracta d’un pla presentat per la Diputació de València que consisteix en la substitució de les bombetes antigues de sodi (color groc) per bombetes LED. El pressupost total de l’actuació ascendeix aproximadament a 72.000 euros, dels quals 48.000 són aportats per la Diputació de València i els altres 24.000 euros seran a compte del PPOS del 2.013. Amb aquestes bombetes es produirà una reducció del consum d’energia de vora el 50%.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

5.     RATIFICACIÓ RESOLUCIÓ APROVATÒRIA RENUNCIA SUBVENCIÓ PLAVER 2.011.

Es tracta d’una subvenció que vam demanar l’any passat per a donar solució a la manca de potència elèctrica que té tant el Col·legi Sant Marc com el Poliesportiu del poble. Es demanà la subvenció a la Generalitat Valenciana que ens donava 15.609 €.   El pressupost de l’obra puja al voltant de 43.000 €, per tant l’Ajuntament hauria de pagar vora 28.000 €. A dia d’avui l’Ajuntament no pot fer aquesta despesa tan gran, per tant, sabent de la importància que té fer aquesta obra, renuncia a aquesta subvenció però està mirant altres opcions per tal de solucionar aquest greu problema.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE. (PP 5, PSOE 1) i amb l’abstenció del BLOC-COMPROMÍS. (BLOC-COMPROMÍS 2).

L’abstenció dels regidors del Bloc-Compromís és deguda a que no se’ns ha fet saber amb anterioritat i l’equip de govern ja havia decretat la resolució d’alcaldia.

6.     APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, SOL·LICITUD BAIXA AL CIRCUIT CULTURAL I CALAIX JOVE.

L’alcalde ens comentà que a l’endemà hi haurà una reunió de la Mancomunitat de la Safor i si ens semblava bé podíem deixar aquest punt a l’aguait del què es parlara a la reunió i tractar-ho en un altre plenari.

S’aprovà no tractar aquest punt i deixar-ho per a un proper plenari amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

7.     PRECS I PREGUNTES.

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–       Entrada d’aigua als habitatges a conseqüència de les fortes pluges a la part nova del poble: Es va parlar del perquè de l’entrada d’aigua als habitatges i l’alcalde comentà que s’havia netejat els carrers el millor possible i que havia demanat a la Diputació de València que a la carretera de Gandia – Vilallonga al tram que passa pel poble que es millorara el seu drenatge per evacuar millor l’aigua. També comentà que tenia idea de fer un col·lector d’aigües pluvials que abocara al Barranc que està construint-se actualment.

–       Goteres al Col·legi Sant Marc de Beniarjó:

Vam preguntar per les goteres que pateix l’escola del poble i per l’embassament que es produeix a l’entrada quan plou molt. L’alcalde ens va contestar que la intenció era esperar a les vacances de Nadal per alçar el terrat i veure exactament quina és la raó de les goteres.

–       Dades d’assistència al gimnàs i poliesportiu municipal:

Ens comenten que a final d’any faran un balanç d’assistència i que ens el faran arribar.

–       Sense servei d’internet a la biblioteca municipal:

Preguntem per quina és la raó per la qual no hi ha servei d’internet a la biblioteca municipal, ens comenten que han avisat al personal encarregat i que encara no ha pogut vindre. Demanem que ho arreglen prompte.

–       Torn de paraula de l’Alcalde referent al desnonament realitzat a setembre:

L’alcalde ens comenta que no havien fructificat les converses que havien tingut amb el Director de l’oficina del banc, que l’Ajuntament havia actuat conforme havia pogut i que tal dia com avui (12-11-12) era el començament del canvi de legislació de les hipoteques (reunió entre el PP i el PSOE per arribar a un acord sobre les hipoteques que no arribà a produir-se).