RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIVENDRES 21 DE DESEMBRE DE 2012 A LES 13.30 H:

 Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez i Mª Amparo Giménez.

Partit Socialista: Juan Víctor Escrivà

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

 

1.     APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, CONVOCATÒRIA 33É. PREMI POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARCH.

Es tracta de la convocatòria del Premi de 2.013. L’única diferència respecte a la de l’any passat és que s’ha de lliurar l’obra en paper. El termini per a la presentació d’originals finalitzarà el dia 9 de febrer de 2.013. L’adjudicació del Premi serà el dissabte 27 d’abril de 2.013 a les 20 h. a l’entrada de l’Ajuntament.

Demanem una millor repercussió del Premi i pensem que l’hem de treballar entre tots.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.     Ratificació, si és procedent, al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, transport, valorització, eliminació de residus urbans i ecoparcs del pla zonal de residus X, XI, XII, àrea de gestió 2.

Es tracta de què l’Ajuntament de Beniarjó ha presentat en companyia d’uns altres ajuntaments unes al·legacions per tal d’abaixar el rebut que pagarem al Consorci per a la gestió de residus. Com no pot ser d’una altra manera, nosaltres estem d’acord en presentar aquesta sèrie d’al·legacions, però al no ser coneixedors de l’Ordenança Fiscal del Consorci ens vam abstenir a l’hora de votar.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE. (PP 5, PSOE 1). Els regidors del BLOC-COMPROMÍS es van abstenir. (BLOC-COMPROMÍS 2).

 

3.     Aprovació inicial modificació ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Es tracta de què l’Ajuntament de Beniarjó adapte l’Ordenança al Reial Decret aprovat pel Govern d’Espanya enguany al voltant de la dació en pagament.

Article 6: En cas de la dació en pagament. Passa al banc com a subjecte passiu, es a dir, el banc és qui déu pagar aquest import.

Article 7: Nous valors cadastrals. Quan es produeix una actualització del valor, durant els cinc primers anys l’Ajuntament aplicarà una reducció del 60%.

A l’any 2.013 l’Ajuntament demanarà la revisió a la baixa dels nous valors cadastrals. Per poder fer açò han d’haver transcorregut cinc anys.

Malgrat que nosaltres pensem que el Reial Decret s’ha quedat curt a l’article sisé, ja que la dació en pagament no és obligatòria acceptar-la per part dels bancs, tots varem votar a favor.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).