DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

El 8 de març es commemora la lluita de la dona per la seva participació en peu d’igualtat en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona. Com a conseqüència de la decisió adoptada a Copenhaguen l’any anterior, el Dia Internacional de la Dona Treballadora es va celebrar per primera vegada el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, amb mítings als quals van assistir més d’un milió de persones, que van exigir per a les dones el dret de vot i el d’ocupar càrrecs públics, el dret al treball, a la formació professional i a la no discriminació laboral.

 

Menys d’una setmana després, el 25 de març, més de 140 joves treballadores, la majoria immigrants, van morir en el tràgic incendi a la fàbrica de camises Triangle Shirtwaist de Nova York. Aquest succés va tenir grans repercussions a la Legislació laboral dels Estats Units i en les celebracions posteriors del Dia Internacional de la Dona es va fer referència a les condicions laborals que van conduir al desastre.

Arxivat en: Moviments Socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *