RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIMARTS 5 DE MARÇ DE 2013 A LES 20.00 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez i Mª Amparo Giménez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

 

1.     Presa de coneixement de la renuncia al càrrec de regidor, formulada per En Vicent Josep Mascarell Ortega.

Se’ns comunica que el regidor del PSOE va presentar el passat 25 de febrer un escrit comunicant la renuncia al càrrec de regidor.

 

2.     Aprovació, si és procedent, Expedient Pressupost General exercici 2.013.

En aquest punt el què es tracta és aprovar o no el pressupost general d’enguany. El pressupost ascendeix aproximadament a 1.187.000 euros, abaixant aproximadament 100.000 euros respecte al de l’any passat.

Al nostre torn de paraula vam comentar que hi havia partides que no ens semblaven correctes, com, per exemple, la partida destinada a cultura que nosaltres pensem que per a la quantitat que té destinada, no llueix el que realment s’inverteix en ella. També varem tornar a incidir en la necessitat de la Municipalització de l’Escoleta del poble degut a la gran quantitat de diners que aporta l’Ajuntament i varem repetir de nou que no estàvem d’acord amb l’actual sistema de retribucions per part dels regidors del Partit Popular.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors del PP. (PP 5). El PSOE i el BLOC-COMPROMÍS vam votar en contra. (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

3.     Aprovació, si és procedent, Expedient núm. 5/2.013 Reconeixement Extrajudicial Crèdits.

En aquest punt es tracta d’aprovar una sèrie de factures emeses a l’any 2.012 que s’han rebut a l’Ajuntament al 2.013. Puja a una quantitat de 2.792,79 € que no tenien consignació al pressupost del 2.012.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

4.     Aprovació, si és procedent, adhesió Conveni subscrit entre l’Excma. Diputació Provincial de València i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, per la prestació dels serveis d’assessorament jurídic, mediació, intermediació i negociació sobre préstecs i arrendaments relatius a la vivenda habitual.

El que tracta aquest punt és aprovar un Conveni entre la Diputació de València i el Col·legi d’Advocats de València i el que pretén és assessorar, mitjançar, intervenir i negociar sobre préstecs i arrendaments relatius a la vivenda habitual. Aquest servei serà gratuït per a l’Ajuntament de Beniarjó i els interessats s’hauran d’adreçar a l’Ajuntament i comunicar-ho a Serveis Socials.

Demanem que es faça publicitat per a què la gent sàpiga aquesta informació.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

 

5.     Aprovació, si és procedent, adhesió Conveni per la creació de Fons Socials de Vivendes.

Aquest punt el que tracta és aprovar un Conveni entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i la majoria de bancs de l’estat espanyol que posen a disposició de la gent desnonada una sèries d’habitatges per tal de poder-les llogar en un preu que oscil·la entre els 150 i 400 euros mensuals. Els interessats s’han d’adreçar a l’Ajuntament, a Serveis Socials i es realitzarà un informe per poder formar part del Conveni.

Com no pot ser d’una altra forma, nosaltres estem a favor d’aquest conveni, encara que ens sembla que es queda un poc curt degut a que no es contempla la possibilitat de quedar-se en lloguer a la mateixa vivenda en què s’estava habitant fins el moment, i també hi ha uns terminis que ens semblen llargs per a resoldre el problema fins que t’adjudiquen l’habitatge en lloguer, és a dir, continuem sense tindre una solució aprovada per al dia en què una família es queda al carrer fins que, tal vegada, aconseguesca aquesta vivenda de lloguer social.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

Tot i el compromís del senyor Alcalde d’haver punt de precs i preguntes a tots el plenaris, tant si són ordinaris com si no, a aquest plenari tampoc hi va haver un punt de precs i preguntes, acabant-se el plenari amb aquestes intervencions.