RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 25 DE JULIOL DE 2013 A LES 20.30 H. FINALMENT ES CELEBRÀ EL DILLUNS 29 DE JULIOL A LES 14 H:

El plenari s’ajornà en senyal de dol a les víctimes de l’accident de tren de Santiago de Compostel·la. La Corporació Municipal pujà al Saló de Plenaris i guardà un minut de silenci i envià un telegrama a la Xunta de Galícia en senyal de recolzament. El plenari es celebrà el dilluns 29 de juliol a les 14 H.

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens i Carlos Domínguez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  Aprovació, si és procedent, Compte General de 2.012.

En aquest punt s’explica quina és la liquidació de l’any 2.012. En dades aproximades de corrent estem al voltant de 283.000 € i el romanent de tresoreria és de 349.048 € mentre que l’any passat era de 62.667 €.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (4) i del BLOC-COMPROMÍS (2) i dues abstencions del PSOE (2).

2.  Aprovació, si és procedent, dies no lectius a efectes escolars curs 2.013-2.014.

La proposta que ens han fet arribar tant el Col·legi Sant Marc com l’Escola de Formació Professional La Safor són els següents dies:

Divendres 14-02-2.014, Dilluns 17-03-2.014 i Dimarts 18-03-2.014.

Nosaltres varem votar a favor al ser uns dies escollits per la gent del Consell Escolar tant del Col·legi com de l’Escola de F.P.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

3.  Aprovació, si és procedent, festes laborals de caràcter local 2.014.

La proposta que ens ha fet arribar el govern és la següent:

Divendres 25-04-2.014, dia de Sant Marc, Divendres 19-09-2.014, com a primer dia de les Festes del poble.

Nosaltres varem votar a favor al pensar que era una manera de recolzar les festes de setembre.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

4.  Aprovació, si és procedent, mutació demanial interna antic cementeri i conseqüent memòria valorada condicionament parcel·la.

El que tracta aquest punt és arreglar l’antic cementeri de Beniarjó, situat a la Partida Pardines i que actualment es troba en un estat d’abandó total. La proposta que se’ns fa és demolir l’antic cementeri i netejar totes les brosses que es troben allí. Mantenir el muret de tancament amb una petita alçada, plantar quatre arbres per donar ombra i col·locar unes tauletes i uns banquets per seure i poder fer ús d’un espai públic. La memòria valorada que se’ns presenta ascendeix a 57.481,96 €. La proposta és adherir-nos a un conveni amb la Diputació de València, que es faria càrrec del 90% del total de l’obra i l’Ajuntament correria amb la resta que seria un 10% (vora 6.000 €).

Nosaltres varem votar a favor al pensar que era una manera de millorar l’actual estat d’abandó en què es troba l’antic cementeri i que també és una forma de poder-li donar ús a l’espai públic que a dia d’avui no es pot fer ús d’ell. També vam aprofitar per tornar a demanar que es complisca l’Ordenança de neteja de bancals al terme de Beniarjó, ja que prop de l’antic cementeri hi ha bancals abandonats i també varem demanar que ens reunírem per preparar un llistat amb més zones degradades al poble i classificar-les segons un ordre de prioritats per si el dia de demà tornem a fer un altre conveni amb la Diputació per a regenerar un altre espai del poble.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (4) i del BLOC-COMPROMÍS (2) i dues abstencions del PSOE (2).

5.  Ratificació, si és procedent, resolució alcaldia presidència sobre inversió en el pla d’actuacions programades 2.013.

Aquest punt el que tracta és demanar a la Diputació de València 50.000 € per arreglar voreres i pintura de senyalització de trànsit. El dia que férem la Comissió (22-07) se’ns va informar que se’ns havia atorgat 40.000 €.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

6.  Aprovació, si és procedent, ratificació resolució d’alcaldia sobre conformitat projecte tècnic acceptació delegació contractació i nomenament director tècnic, inversió inclosa al PCR 2.013.

Aquest punt tracta sobre el Pla de Camins Rurals de 2.013. Se’ns han donat vora 30.000 € per a asfaltar els camins del terme de Beniarjó. Ja s’ha acabat el seu asfaltatge i s’ha realitzat a la zona de La Galca, Vistabella i la Caseta del Pare Salvador.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

7.  Ratificació, si és procedent, resolució alcaldia sobre reformulació sol·licitud obra inclosa en el programa provincial restauració bens immobles amb valor històric o d’interés cultural 2.012.

 Aquest punt tracta sobre una subvenció que ha rebut l’Ajuntament de Beniarjó de 25.000 € per part de la Diputació de València. Aquest diners aniran adreçats a la Casa Duart i és per arreglar la part exterior de la casa.

En el moment de donar la nostra opinió, vam comentar que el correcte seria que l’Ajuntament haguera realitzat des d’un principi, un projecte complet del què anava a fer-se a la Casa Duart amb el consens de totes les forces polítiques. No tal com s’ha fet, que ha anat realitzant-se l’obra mitjançant memòries parcials i segons han anat arribant els diners i sense consens de la resta de forces polítiques.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (4) i del PSOE (2) i amb el vot en contra del BLOC-COMPROMÍS (2).

8.  Aprovació, si és procedent, adhesió al PLA D’OCUPACIÓ CONJUNT 2.013.

Es tracta d’un Pla que ha creat la Diputació de València, el que pretén és crear llocs de treball a la gent dels pobles de la província de València. Els requisits que ha de complir l’empresa que contracte a la gent és una durada de com a mínim tres mesos i de 25 hores setmanals. El total a pagar correria a càrrec amb 1/3 la Diputació de València, 1/3 l’Ajuntament de Beniarjó i 1/3 la Generalitat Valenciana. L’ajuntament de Beniarjó demana adherir-se amb deu places per a cobrir per gent del poble.

A l’hora de donar la nostra opinió vam comentar que volíem comprovar bé les bases que redacte l’Ajuntament a l’hora de seleccionar a la gent per a donar les ajudes, que siga per raons de més necessitat i que porte més temps aturada.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

9.  Aprovació, si és procedent, modificació ordenança fiscal d’arreplega vehicles via pública.

Es tracta de modificar l’actual taxa de 70 € i actualitzar-la a 80 €, doncs el preu del servei ja era superior a la taxa de 70 €.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

10.  Aprovació, si és procedent, revocació comanda de gestió de la tramitació d’expedients sancionadors en la prefectura provincial de trànsit.

Es tracta de retirar-li la gestió de les multes que es produeixen al poble a la Guàrdia Civil, llevant-li les competència a la DGT. La intenció del govern és donar-li més avant la gestió a una empresa que es dedica a aquesta tasca (a partir del 15-09-13).

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

 11.  Aprovació, si és procedent, conveni bàsic bilateral a subscriure amb la prefectura central de trànsit.

Es tracta d’un Conveni entre l’Ajuntament de Beniarjó i la Prefectura Central de Trànsit, on es passen informació d’una banda a l’altra, a més de préstec de material.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

 12.  INFORME TRIMESTRAL SOBRE COMPLIMENT DELS TERMINIS PREVISTOS EN LA LLEI 15/2.010 DE 15 DE JULIOL (2on. TRIMESTRE 2.013).

Aquest informe ens comenta que no estan complint-se els terminis de la Llei (30 dies) a pagar per part de l’Ajuntament.  La mitjana està vora els 68 dies a pagar als proveïdors.

 13.  INFORME RELACIÓ OBLIGACIONS PENDENTS DE PAGAMENT ÀMBIT REIAL DECRET LLEI 8/2.013.

Aquest informe és el tercer Pla d’Ajust que ha presentat el Ministeri d’Economia. El termini finalitza el 10 de setembre i la relació de pagament ascendeix a 98.934,68 €.

 14.  Aprovació, si és procedent, proposta resolució presentada pel grup Socialista sobre reestructuració i resolució d’entitats de crèdit.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER.- Que modifique o derogue determinades disposicions de la vigent Llei 9/2.012, de 14 de novembre, de reestructuració i resolució d’entitats de crèdit, donat que la majoria de les persones afectades són estalviadors amb un historial sense experiència en inversions arriscades.

SEGON.- Obligue a que BANKIA i totes aquelles entitats bancàries rescatades amb recursos públics, tornen el 100% del capital invertit en participacions preferents i deute subordinat als xicotets estalviadors.

TERCER.- Remetre còpia del present acord a la Mesa de les Corts, a la Mesa del Congrés dels Diputats i als distints Grups Polítics.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del PP (4) tot i dir que estan a favor de les resolucions exposades, i quatre vots a favor, dos del BLOC-COMPROMÍS (2) i dos del PSOE (2). L’alcalde va fer ús del vot de qualitat per tombar l’aprovació de la moció.

15.  Aprovació, si és procedent, proposta resolució presentada pel grup Socialista sobre les beques per a estudiants.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER.- Instar al Govern d’Espanya a que porte a terme una congelació de taxes universitàries als Imports fixats al curs 2.011-2.012.

SEGON.- Instar al Govern d’Espanya a que rectifique els requisits establerts per a l’obtenció de beques pel Reial Decret 1.721/2.007 pel qual s’estableix el règim de les beques i ajudes a l’estudi als previs a l’aprovació del Reial Decret 100/2.012, de 29 de juny.

TERCER.- Instar al Govern de la Generalitat Valenciana a què adopte les mesures necessàries per a la cobertura dels preus públics de matrícula per a aquells estudiants que, per la seua situació econòmica personal o familiar, no puguen afrontar el pagament dels mateixos.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del PP (4), i quatre vots a favor, dos del BLOC-COMPROMÍS (2) i dos del PSOE (2). L’alcalde va fer ús del vot de qualitat per tombar l’aprovació de la moció.

16.  Assumptes d’urgència.

 17.  Control i fiscalització òrgans de govern.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–  Problemàtica amb les panderoles a alguns carrers de Beniarjó:

S’han presentat firmes a l’Ajuntament perquè és resolga el problema de les panderoles. Nosaltres proposem com a solució que es faça una reunió amb els afectats i alguna persona entesa i, esta que explique on poden estar els problemes i com es poden solucionar, i a partir d’ahí prendre les decisions que calguen, per part de l’Ajuntament i dels veïns.

–  Recordem que del plenari del mes de juliol tenim pendents dues mocions que es van quedar damunt la mesa, la del fracking o fractura hidràulica i una altra demanant una rebaixa a les assegurances agrícoles

–  Escoleta curs 2.013/2.014:

Preguntem si ja es sabien els preus, el nombre de matrícules referents al proper curs. Se’ns comenta que hi ha pre-matriculats d’un a dos anys 12 alumnes i de dos a tres anys 19 alumnes. Li preguntem també a la regidora d’Educació Mila sobre el que està ocorrent a l’Escoleta, dimissió de tota la junta directiva formada pels pares i mares dels alumnes excepte el president, el cessament a una treballadora de l’Escoleta i la regidora ens contesta que això a ella no és de la seua incumbència, que a ella el que ha de veure és que els alumnes estiguen ben atesos i que funcione bé. Nosaltres els diem que com ella no ens diu el que està passant, hem hagut de reunir-nos amb els membres que han dimitit a la Junta, dient-nos que estaven d’adorn, que les coses venien ja parlades, debatudes i acordades, sobre el que s’havia de fer i el que no s’havia de fer, i com ells no pintaven res. Això no és el que diu la regidora, per tant és que hi havia una ingerència en la forma de gestionar l’Escoleta. Que la dimissió és per això: “Que ací entre el president i la regidora, portaven els temes ja resolts, i nosaltres no pintàvem res.”

 Preguntem per la utilització del Parc de la Casa Duart pel regidor Carlos Domínguez per a l’aniversari del seu fill:

La pregunta ve motivada per la utilització per part del regidor del Parc de la Casa Duart sense que hi hagués cap escrit, passat pel registre, on es demanara permís, quan a tot el món se’ls demana un escrit de sol·licitud. El que volem és que a tota la gent se’ls tracte per igual i no hi haja diferències. Que el que es nega a uns, es negue a tots i el que s’exigisca a uns, s’exigisca a tots, i més si són càrrecs públics, com és este cas, que deuen donar exemple.

–  Tornem a preguntar per la no contestació a un escrit i presentació de signatures per l’antena telefònica al C/ Pas de Xàtiva de Beniarjó:

Preguntem si ja s’ha contestat a un escrit presentat per un veí del poble sobre l’antena telefònica i se’ns contesta que no ho han fet encara, que parlarien amb el Tècnic Municipal per a què els contestara el més prompte possible. Comentem que l’escrit s’havia presentat per l’estiu de l’any anterior i que ens semblava que ja havia passat prou temps per a contestar-los.