MOCIÓ

             La Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació va convocar un programa de subvencions destinat al foment de l’ocupació en l’àmbit local, emmarcat en el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, per mitjà de l’Ordre 3/2013, de 22 de març, publicada en el DOCV número 6993, de 28 de març de 2013.

             La Diputació de València va participar com a entitat col·laboradora en la gestió de l’esmentat Pla d’Ocupació dirigit a les entitats locals o agrupacions d’estes constituïdes específicament a aquest efecte, pertanyents al seu àmbit territorial que, al seu torn, instrumenten programes d’incentius dirigits a recolzar la contractació de d’aturats per part de les empreses, aportant per a la mateixa un import equivalent a l’assignat per la Generalitat, és a dir, una tercera part.

Pel que fa a l’Ajuntament de Beniarjó, aquest es va adherir a aquest pla conjunt entre administracions en SESSIÓ PLENÀRIA, amb una dotació de 3.750 euros.

Tal i com ocorre a nombrosos municipis del País Valencià, aquest pla no ha servit com a incentiu per a la contractació, ja que en una situació de crisi com l’actual el sector empresarial no pot permetre’s noves contractacions, només pel fet que estiguen subvencionades.

D’allò que s’ha exposat es desprèn, en conseqüència, que no s’han complit les expectatives dipositades en el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, com a instrument dissenyat per la Generalitat Valenciana per a intentar revertir la tendència actual cap a una economia que creu ocupació, i orientat a concedir ajudes directes a les empreses o entitats que contracten aturats per a la prestació de serveis.

D’altra banda, si que ha quedat demostrat ser eficaços els programes  que, com poden ser l’EMCORP i altres semblants, o els programes de contractació directa que s’han realitzat en el propi Pla d’Ocupació de l’Ajuntament– s’han aprovat amb la finalitat d’atorgar ajudes econòmiques a les entitats locals, perquè siguen estes les que contracten persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC–COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

 PROPOSTA D’ACORDS:

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER: Sol·licitar a la Generalitat Valenciana, i a la Diputació de València, que aquelles dotacions pressupostàries i els crèdits generats i no exhaurits dintre del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, es destinen a la posada en marxa d’altres programes s amb la finalitat d’atorgar ajudes econòmiques a les entitats locals, perquè siguen estes les que contracten persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

SEGON: Assumir el compromís, per la qual cosa a l’Ajuntament de Beniarjó, es refereix, de destinar el romanent de crèdit en relació al Pla Conjunt i al programa FOMENTO a programes que tinguen com a objecte la contractació per l’entitat local de persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

TERCER: Instar a les Administracions d’àmbit supramunicipal (Generalitat Valenciana, i Diputació de València), que d’ara en avant donen participació als Municipis, perquè estos tinguen veu i vot en la preparació dels programes relatius al  foment de l’ocupació.

QUART: Així mateix, instar a les referides Administracions d’àmbit supramunicipal perquè, d’ara en avant, els programes d’ajudes que es convoquen tinguen com a finalitat la contractació per les entitats locals de persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

CINQUÉ: Traslladar del present Acord, per al seu coneixement i efectes, a la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, de la Generalitat Valenciana, així com al Servei de Cooperació Municipal de Diputació de València.