RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 30 DE GENER DE 2.014 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez i Mª Amparo Giménez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANYS ACTES DE DATES 28 DE NOVEMBRE, 11 DE DESEMBRE I 27 DE DESEMBRE DE 2.013.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  RATIFICACIÓ SOL·LICITUD INCLUSIÓ OBRA AL PLA PROVINCIAL D’OBRES I SERVEIS PER AL BIENNI 2014-2015.

Aquest punt tracta de ratificar la inclusió de l’obra del bar del poliesportiu, Centre socio-esportiu 2ª fase, al PPOS per al bienni 2014-2015.

Aquesta segona fase té un pressupost global de licitació amb IVA inclòs de 84.475,83 €, deixant d’aquesta forma finalitzat el bar del poliesportiu.

Nosaltres creiem que en aquests moments, hi ha moltes coses més imprescindibles a realitzar al poble abans que construir un bar al poliesportiu, amb una despesa total, de moment, de 151.298,31 € IVA inclòs, doncs aquest bar, una vegada finalitzat, no veiem que tindrà futur i a més, li farà mal a la resta de bars del poble que ja es troben en una situació prou delicada.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors del Partit Popular (PP 4) i amb els vots en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2). L’Alcalde President va fer ús del vot de qualitat per a què isquera endavant la ratificació.

3.  RATIFICACIÓ SOL·LICITUD INCLUSIÓ OBRA AL PLA PROVINCIAL DE CAMINS I CARRERS PER AL BIENNI 2014-2015.

Aquest punt tracta de ratificar la inclusió de l’obra de l’asfaltat  d’alguns carrers del poble que es veuen en situació de malbé al PPCC per al bienni 2014-2015.

Aquests carrers o zones de carrers són: Canonge Montaner, Parc de l’Estació, Lluís Vives, Escoles i Elionor Ripoll.

El pressupost global de licitació amb IVA inclòs és aproximadament de 30.000 €.

Al tractar-se d’una sol·licitud ja parlada anteriorment i consensuada amb totes les forces polítiques de l’Ajuntament, nosaltres recolzem aquest punt del plenari.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

4.     RATIFICACIÓ SOL·LICITUD INCLUSIÓ OBRA AL PLA OBRES DE RESTAURACIÓ PER A LA CONSERVACIÓ DE BÉNS IMMOBLES, CONVOCATÒRIA 2013.

Aquest punt tracta de ratificar la inclusió de l’obra de la Casa Duart al Pla d’Obres de Restauració per a la conservació de Béns Immobles, 2013.

Es tracta de l’enèsima memòria valorada de la Casa Duart, (V fase). Aquesta fase té un pressupost global de licitació amb IVA inclòs de 46.574,45 €, deixant d’aquesta forma finalitzada la casa Duart.

Nosaltres, com hem dit altres vegades, ja ens fa gràcia parlar d’aquesta obra. Continuem sense saber els diners que hem invertit, no té un projecte global de la mateixa, està construint-se segons les memòries valorades que van presentant-se any rere any i segons el gust que té una persona, que igual vol fer dos banys com de repent canvia de parer i decideix que vaja només un. Per aquesta raó el Bloc-Compromís va votar en contra de la mateixa.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors del Partit Popular i del PSOE (PP 4, PSOE 2) i amb els vots en contra del BLOC-COMPROMÍS (BLOC-COMPROMÍS 2).

5.     Control i fiscalització òrgans de govern.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–  Casa dels colombaires:

Preguntem el perquè s’ha acceptat la cessió de la casa dels colombaires sense haver-nos dit res. Al llistat de les resolucions del plenari ens vam trobar una resolució on l’Ajuntament acceptava la cessió de la casa dels colombaires, a canvi de fer-se càrrec de la hipoteca. Nosaltres preguntem al quedar-nos el poble la casa qui es farà càrrec de les despeses fixes com la llum, l’aigua, fem, impostos, etc. Se’ns contesta que l’Alcalde ja ens informarà.

–  Conveni d’arreplega de fem amb Joaquín Lerma:

Tornem a preguntar pel conveni de l’arreplega del fem. Se’ns diu que el buscaran i ens el faran arribar. Tot bé perquè se’ns han cobrat tres contenidors i volíem saber quin és el conveni signat amb ells.

–  Programació cultural a Beniarjó:

Preguntem si hi ha prevista una programació cultural estable al poble. La regidora ens respon que està preparant-se una programació trimestral en aquests moments i que només estiga clara ens la farà saber. La idea que tenen és fer-la gratuïta en aquest trimestre i més avant veure quin sistema utilitzen per a les activitats culturals.

Demanem que se li ha de donar ús a la instal·lació. També afegim que s’ha de redactar un reglament per explicar els usos de l’Auditori i en quina forma pot fer-se ús d’ell.

–  Problemes amb la megafonia de l’Ajuntament:

Tornem a recordar que no se sent ni s’entén la megafonia que fa l’Ajuntament. Ens contesten que no tenen diners per a invertir en millorar la qualitat de la megafonia i nosaltres afegim que sí hi ha diners per a fer un bar al poliesportiu o per a reformar la Casa Duart, quan segur que seria més necessària aquesta intervenció en la megafonia que no amb aquestes obres innecessàries. Demanem també que s’actualitze l’aplicació dels bans de l’Ajuntament dels mòbils més a sovint i enregistren tots els bans.

–  Tornem a preguntar per la posada en marxa de la moció a que es bonifique l’IBI als immobles on es desenvolupen activitats econòmiques d’especial interès o utilitat municipal:

Se’ns comenta que és un tema que porta l’Alcalde i com a tal, ell ens informarà.

 –  Demanem que posen en marxa l’Ordenança Municipal per a què els propietaris de parcel·les agrícola les tinguen en bon estat de conservació:

Preguntem a l’Alcalde en funcions en quina situació es troba la posada en marxa de l’Ordenança. L’alcalde en funcions ens diu que ja tenen controlats quasi tots els solars en mal estat i el tècnic té preparat l’escrit a enviar als propietaris de les terres. Nosaltres li afegim que envien junt a l’escrit l’opció de llogar les terres a gent interessada en treballar les terres del terme de Beniarjó.

–  De la informació que rebem amb les coses que no veuen bé els veïns de Beniarjó:

Comentem que al C/ Sant Josep, hi ha trencades unes proteccions a la vorera des de fa uns mesos. Ens comenten que està en mans de les asseguradores i que faran el possible per acabar-ho el més prompte possible. Apuntem que milloren la senyalització del mal, perquè pot caure una persona entropessant amb aquestes proteccions trencades.

Tornem a recordar que al Parc del VIé. Centenari (enfront del supermercat), als tobogans els falten els dos travessers. També diem que al joc que gira, és perillós la base de formigó que té actualment, demanem que posen un tros de cautxú per si cauen algun xiquet no es facen mal. També afegim que s’han trencat uns rectangles que subjecten les cordes i estan a la vista els caragols i poden tallar-se els xiquets. Demanem que ho arreglen.

Comentem que al cementeri vell, a la Partida Alquibla hi ha una trapa que té un forat gran que pot entropessar una persona o un xiquet i fer-se mal. Demanem que s’arregle el més prompte possible.