RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 6 DE FEBRER DE 2.014 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez (es va afegir al punt 2).

Partit Socialista Obrer Espanyol: Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

 

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, BAREM DE MÈRITS ESPECÍFICS PER LA PROVISIÓ EN PROPIETAT DEL LLOC DE TREBALL DE SECRETARIA-INTERVENCIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BENIARJÓ, MITJANÇANT CONCURS ORDINARI.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 3, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  INFORME TRIMESTRAL 4RT. TRIMESTRE 2013 SOBRE COMPLIMENT DELS TERMINIS PREVISTOS EN LA LLEI 15/2010 DE 15 DE JULIOL.

Ens comenten que hi ha un total de 28 obligacions de pagament que ascendeixen a una quantitat de 22.549,13 €.

3.  INFORME DE LA INTERVENCIÓ 4RT. TRIMESTRE 2013 D’EXECUCIÓ PRESSUPOSTÀRIA SOBRE COMPLIMENT DE LES OBLIGACIONS TRIMESTRAL DE SUBMINISTRAMENT D’INFORMACIÓ DE LA LLEI 2/2012 LOEPSF DESENVOLUPADA PER L’ORDRE HAP/2105/2012.

Ens comenten que al quart trimestre estem complint l’estabilitat pressupostària aproximadament amb 78.000 €. Cal recordar que al tercer trimestre no la complíem, estàvem amb un dèficit de vora 30.000 €.

4.  INFORME TRIMESTRAL, SEGUIMENT PLA D’AJUST.

Ens comenten que el Pla d’Ajust ens demanava que l’Ajuntament havia de pujar els seus ingressos mitjançant una pujada d’impostos, que sí s’ha produït a xicoteta escala a l’IBI del 2.014. El Secretari afegeix que s’ha estalviat més per banda de l’Ajuntament directament.

5.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP BLOC-COMPROMÍS SOBRE DEUTE HISTÒRIC.

PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER. L’Ajuntament de Beniarjó mostra el seu suport a la Proposició de Llei de la recuperació del deute històric de l’estat amb la comunitat valenciana acumulat per l’infrafinançament autonòmic durant 2002-2012.

SEGON. L’Ajuntament de Beniarjó insta a les Corts Valencianes i al Consell que reclamen legislativament els 13.449 milions d’euros, en concepte de Deute Històric de L’Estat Espanyol cap a la Comunitat Valenciana acumulat per l’infrafinançament autonòmic durant el període 2002-2012.

TERCER.- L’Ajuntament de Beniarjó demana que per a la reclamació d’aquest deute es cree una Comissió mixta Consell-Corts Valencianes integrada pel Conseller d’Hisenda i un representant de cada Grup Parlamentari de les Corts.

QUART.- l’Ajuntament de Beniarjó demana que el mecanisme de compensació del deute a les arques públiques valencianes, que serà objecte de la negociació amb el Ministeri d’Hisenda, s’haurà de concretar abans de l’entrada en vigor del nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, previst a la LOFCA.

El PP, després de defensar nosaltres la nostra moció i comptar amb el suport del PSOE, presenta una esmena de substitució a la totalitat de la moció.

 PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER. L’Ajuntament de Beniarjó sol·licita al govern de la nació que es reconega el deute històric de 13.449 milions d’euros que es té amb la Comunitat Valenciana, acumulada durant el període 2002-2012 i que es reconega abans de l’entrada en vigor del nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, previst per la LOFCA.

Finalment, el Bloc-Compromís votem en contra al no entendre el perquè ens presenten l’esmena de substitució a la nostra moció. Finalment s’aprova l’esmena de substitució amb els vots a favor del PP (PP 4) i amb els vots en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS. (PSOE 1 i del BLOC-COMPROMÍS 2).

6.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP BLOC-COMPROMÍS SOBRE LA NOVA LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA.

 PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- L’Ajuntament de Beniarjó manifesta que la legalitat vigent ja estableix un marc normatiu suficient per garantir el correcte desenvolupament de les manifestacions i concentracions públiques ciutadanes de rebuig a fets, decisions o actes de qualsevol àmbit públic i privat.

2.- La corporació considera que el procediment sancionador establert per via administrativa i judicial, ja contempla de forma escaient els diversos supòsits i en quanties elevades per a la situació econòmica que estem vivint.

3.- Per últim, manifesta que qualsevol reforma que afecte a drets bàsics constitucionals, hauria de gaudir un ample consens i sempre dirigit a consolidar els drets i les llibertats.

Del present acord es donarà compte al President del Govern de l’Estat, i als Grups Parlamentaris del Congreso de Diputados i Senado i als Grups de les Corts Valencianes.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del Partit Popular (PP 4) i amb els vots a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

7.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP BLOC-COMPROMÍS SOBRE EXCEDENTS PRESSUPOSTARIS DEL PLA CONJUNT D’OCUPACIÓ.

 PROPOSTA D’ACORDS

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER: Sol·licitar a la Generalitat Valenciana, i a la Diputació de València, que aquelles dotacions pressupostàries i els crèdits generats i no exhaurits dintre del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes, es destinen a la posada en marxa d’altres programes s amb la finalitat d’atorgar ajudes econòmiques a les entitats locals, perquè siguen estes les que contracten persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

SEGON: Assumir el compromís, per la qual cosa a l’Ajuntament de Beniarjó, es refereix, de destinar el romanent de crèdit en relació al Pla Conjunt i al programa FOMENTO a programes que tinguen com a objecte la contractació per l’entitat local de persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

TERCER: Instar a les Administracions d’àmbit supramunicipal (Generalitat Valenciana, i Diputació de València), que d’ara en avant donen participació als Municipis, perquè estos tinguen veu i vot en la preparació dels programes relatius al  foment de l’ocupació.

QUART: Així mateix, instar a les referides Administracions d’àmbit supramunicipal perquè, d’ara en avant, els programes d’ajudes que es convoquen tinguen com a finalitat la contractació per les entitats locals de persones aturades per a la realització d’obres o serveis determinats.

CINQUÉ: Traslladar del present Acord, per al seu coneixement i efectes, a la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, de la Generalitat Valenciana, així com al Servei de Cooperació Municipal de Diputació de València.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

8.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP SOCIALISTA EN DEFENSA DE LA LLIURE DECISIÓ DE LES DONES I EN CONTRA DE LA NOVA REGULACIÓ DE LA INTERRUPCIÓ VOLUNTÀRIA DE L’EMBARÀS.

 PROPOSTA D’ACORDS

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- Reconeixem el dret a una maternitat lliurement decidida, la qual cosa implica, entre altres coses, que les dones decidesquen sobre el seu embaràs i que aquesta decisió conscient i responsable siga respectada.

2.- Sol·licitem al Govern d’Espanya la retirada de l’avantprojecte de reforma de la llei d’avortament anunciada pel ministre Gallardón i rebutgem la regressió que suposaria la seua aprovació.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del Partit Popular (PP 4) i amb els vots a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

9.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP SOCIALISTA PER REBUTJAR EL NOU PAGAMENT PER A FÀRMACS QUE DISPENSEN ELS HOSPITALS DE FORMA AMBULATÒRIA.

 PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- Rebutjar el nou copagament per als fàrmacs que es dispensen als hospitals de manera ambulatòria.

2.- Plantejar al Consell de la Generalitat, que inste al Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat a derogar de forma immediata la Resolució de 10 de setembre de 2.013, per la qual cosa s’introdueix este nou copagament dels medicaments inclosos en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut.

3.- Que en qualsevol cas, el Consell, igual que han anunciat altres governs autonòmics, anuncie públicament que l’esmentada Resolució no es farà efectiva en el territori de la Comunitat Valenciana, i que per tant, els ciutadans afectats no hauran de realitzar cap tipus de pagament pel subministrament de fàrmacs en els nostres hospitals.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del Partit Popular (PP 4) i amb els vots a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

10.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP SOCIALISTA SOL·LICITANT LA DEROGACIÓ DEL NOU COPAGAMENT ALS DISCAPACITATS I DEPENDENTS.

 PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- Donar suport a les peticions del Comitè d’Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV).

2.- Sol·licitar al Consell la immediata derogació del Decret 113/2013, de 2 d’agost.

3.- Donar trasllat als síndics dels grups parlamentaris a les Corts Valencianes, al Consell i al President de la Generalitat.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del Partit Popular (PP 4) i amb els vots a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

11.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ DEL GRUP SOCIALISTA EN DEFENSA DELS CIUTADANS AFECTATS PER L’IMPAGAMENT DE LA GENERALITAT DE LES AJUDES A L’HABITATGE.

 PROPOSTA D’ACORDS

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- Dotar de reconeixement comptable al deute contret en concepte d’ajudes per a l’adquisició, lloguer i rehabilitació d’habitatge.

2.- Establir un calendari de pagaments raonable per abonar als ciutadans la quantitat deguda.

3.- Respectar l’ordre de presentació de les sol·licituds en establir el calendari de pagaments.

4.- Abonar esta quantitat a través del Fons de Liquiditat Autonòmic.

5.- Donar compte a la plataforma d’afectats per l’impagament de les ajudes a l’habitatge i als grups amb representació parlamentària a les Corts Valencianes.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).