RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 27 DE MARÇ DE 2.014 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez, Mª Amparo Giménez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

 

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANY ACTA DE 30 DE GENER DE 2014.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  LIQUIDACIÓ EXERCICI 2013.

Aquest punt està aprovat ja per Resolució d’Alcaldia. Simplement és per a informar-nos de què es compleix la despesa i l’estabilitat pressupostària. El resum del pressupost és un saldo positiu de 151.015,52 €. El romanent de tresoreria ascendeix aproximadament a 336.000 €.

3.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, PLA TERRITORIAL FRONT EMERGÈNCIES.

Es tracta d’aprovar un pla realitzat per la Conselleria per a cada poble, on es coordina un pla d’actuacions en cas de qualsevol tipus d’emergència. En aquest pla queda reflectits els llocs destinats a refugi, botigues, bars, etc.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

4.  ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

5.  CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–  Rastell de les voreres del C/ Les Escoles:

Preguntem que s’havia fet de les peces que s’han substituït del rastell de les voreres del C/ Les Escoles i del C/ Lluís Vives. Se’ns contesta que han sigut guardades per a utilitzar en cas de necessitat per part de l’Ajuntament.

–  Programació cultural a Beniarjó:

Preguntem si hi ha prevista una programació cultural estable al poble. L’Alcalde ens respon que està preparant-se una programació trimestral en aquests moments i que només estiga clara ens la farà saber. El Bloc-Compromís demana una programació estable on la gent puga planificar assistir a les diferents activitats.

També afegim que s’ha de redactar un reglament per explicar els usos de l’Auditori i en quina forma pot fer-se ús d’ell. Demanem que se li ha de donar ús a la instal·lació.

També afegim que s’ha donat el cas de fer un espectacle a l’Auditori i arribar deu minuts tard i no poder accedir al mateix. El regidor Carlos ens comenta que fou un cas aïllat, i no es tornarà a repetir.

–  Casa dels colombaires:

Es pregunta el perquè s’ha acceptat la cessió de la casa dels colombaires sense haver-ho passat ni pel plenari. Al llistat de les resolucions d’alcaldia, ens vam trobar una resolució on l’Ajuntament acceptava la cessió de la casa dels colombaires, a canvi de fer-se càrrec de la hipoteca. El Bloc-Compromís preguntem, al quedar-nos el poble la casa qui es farà càrrec de les despeses fixes com la llum, l’aigua, fem, impostos, etc. Se’ns contesta que l’Alcalde ja ens informarà. L’excusa que posa l’alcalde és que són una Associació antiga del poble, que practiquen un esport autòcton i amb poca gent, que el préstec els finalitzava l’any 2016 i porten quinze mesos sense pagar una lletra de vora 150 €. D’aquesta forma ens tocarà pagar 9.000 € per a quedar-nos la casa i que continuen fent ús d’ella els colombaires. Al nostre punt de rèplica vam comentar que si no es feien càrrec de la lletra de 150 €, com es podrien fer càrrec de les despeses de la casa; que ens estranya molt que dins de l’Associació, no haja gent amb prou diners per a pagar el deute de la hipoteca, i més en un esport on, amb la venda d’algun colom hi hauria suficients diners per a fer front al deute de la casa.

–  Demanem que posen en marxa l’Ordenança Municipal per a què els propietaris de parcel·les agrícola les tinguen en bon estat de conservació:

Preguntem a l’Alcalde en quina situació es troba la posada en marxa de l’Ordenança. L’alcalde ens diu que ja tenen controlats quasi tots els solars en mal estat i el tècnic té preparat l’escrit a enviar als propietaris de les terres. Ens comenten que ja s’ha enviat a alguns propietaris i que continuen enviant-ne més. El Bloc-Compromís li afegim que envien junt a l’escrit l’opció de llogar les terres a gent interessada en treballar les terres del terme de Beniarjó.

–  Demanem que sabem de nou del pont entre Beniarjó i el Real:

Preguntem a l’Alcalde quines novetats hi ha sobre el pont. L’alcalde ens diu que, de moment no hi ha novetats. La qüestió és que portem des de les pluges de l’any 2007 sense poder utilitzar aquest pont i obligant als veïns de Beniarjó a pegar una volta més llarga per poder arribar al Real.

–  Demanem que s’actualitze més a sovint el web de l’Ajuntament de Beniarjó:

Demanem a l’Alcalde que s’actualitze més a sovint el web, doncs no conté massa informació actual. Ens comenten que aniran afegint informació.

–  De la informació que rebem amb les coses que no veuen bé els veïns de Beniarjó:

Tornem a recordar que al Parc del VIé. Centenari (enfront del supermercat), als tobogans els falten els dos travessers. També diem que al joc que gira, arreglada ja la base de formigó amb la col·locació de cautxú, continuem demanant que s’han trencat uns rectangles que subjecten i tensen les cordes. Demanem que ho arreglen.