RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 29 DE MAIG DE 2.014 A LES 20.30 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez, Mª Amparo Giménez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  Aprovació, si és procedent, esborranys actes sessions de dates 6 de febrer, 3 de març, 27 de març i 29 d’abril de 2.014.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  INFORME TRIMESTRAL SOBRE COMPLIMENT TERMINIS PREVISTS EN LA LLEI 15/2010 DE 15 DE JULIOL REFERIT AL PRIMER TRIMESTRE DE 2014.

3.  INFORME INTERVENCIÓ EXECUCIÓ PRESSUPOSTÀRIA 1ER. TRIMESTRE/2014.

4.  DACIÓ COMPTE DE L’APROVACIÓ DEL PLA PRESSUPOSTARI PERÍODE 2015-2017.

5.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, SOL·LICITUD D’APLICACIÓ ALS VALORS CADASTRALS DELS BENS IMMOBLES DE NATURALESA URBANA DELS COEFICIENTS DE DECREMENT QUE ESTABLESCA LA LLEI DE PRESSUPOSTOS GENERALS DE L’ESTAT PER A 2015.

Es tracta de sol·licitar el nou valor cadastral a les vivendes de Beniarjó, una vegada complert el termini de cinc anys des de l’última renovació que va haver. Es tractaria d’aplicar al valor cadastral de la vivenda un coeficient de decrement per al rebut de l’any 2.015. Previsiblement serà del 0,78. Per tant una vivenda que el seu valor actual siga de 100.000 € després de l’aplicació del nou coeficient abaixaria el seu valor a 78.000 €, el que deu suposar una baixada d’impostos el pròxim exercici.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

6.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, DEVOLUCIÓ AVAL A LA MERCANTIL CONSTRUCCIONES JUST SA, OBRA FINALITZACIÓ AUDITORI.

Es tracta de tornar l’aval a l’empresa Construcciones Just, SA, per l’obra Finalització Auditori. L’aval ascendeix a la quantitat de 20.839,53 €. Compta amb informes favorables tant del Secretari-Interventor com dels tècnics de l’Ajuntament.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

7.  RATIFICACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RESOLUCIÓ ALCALDIA SOBRE ACCEPTACIÓ DELEGACIÓ PER A LA CONTRACTACIÓ OBRA CONSTRUCCIÓ CENTRE SOCIO-ESPORTIU 2ª FASE, PPOS 2014/2015.

Aquest punt tracta sobre el bar del poliesportiu. Una vegada finalitzada la primera fase (estructura, sanejament i els tancaments del bar), ara volen finalitzar-ho. El pressupost global de la segona fase ascendeix a la quantitat de 84.475,82 €. L’ajuntament, per tal de construir aquest bar ha utilitzat les ajudes de la Diputació de València de tres anys (PPOS 2012, 2014 i 2015) i, a més, ha de donar 3.235,82 €.

Com no pot ser d’una altra forma, el Bloc-Compromís des d’un inici, hem estat contraris a la construcció, d’aquest bar que no sabem quins beneficis li pot portar al poble.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (PP 5) i amb el vot en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

8.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, PROJECTE TÈCNIC, COMPROMÍS APORTACIÓ ECONÒMICA MUNICIPAL I NOMENAMENT DIRECCIÓ TÈCNICA OBRA CONSTRUCCIÓ CENTRE SOCIO-ESPORTIU 2ª FASE, PPOS 2014/2015.

Aquest punt també es tracta sobre el bar del poliesportiu.

Com no pot ser d’una altra forma, el Bloc-Compromís seguim estant, com hem estat des d’un inici, contraris a aquest projecte.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (PP 5) i amb el vot en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

9.  RATIFICACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ACCEPTACIÓ SUBVENCIÓ I REFORMULACIÓ SOL·LICITUD REHABILITACIÓ CASA DUART 5ª FASE, CONVOCATÒRIA 2013 EXPT. RESTAURACIÓ BENS IMMOBLES, DIPUTACIÓ.

Aquest punt tracta sobre l’obra de la Casa Duart. Es tracta de modificar la memòria inicial de l’obra pressupostada de 46.574 € per una nova memòria adaptada a la subvenció atorgada per la Diputació de 26.000 €.

Al tractar-se d’una obra que ve de lluny, on per primera vegada hem vist un projecte bàsic de l’obra de l’any 2.011, sobre el qual s’han anat fent totes les fases de l’obra, on al Bloc-Compromís no l’han fet partícip per a res, i a dia d’avui encara no sabem el que ens ha costat aquesta obra. No ens queda una altra que votar en contra de les obres que es fan allí.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 5, PSOE 1) i amb el vot en contra del BLOC-COMPROMÍS (BLOC-COMPROMÍS 2).

10.  RATIFICACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RESOLUCIÓ ALCALDIA SOBRE INCLUSIÓ OBRA REHABILITACIÓ CASA DUART – FASE FINAL, CONVOCATÒRIA 2014/2015. (EXPT. RESTAURACIÓ BENS IMMOBLES, DIPUTACIÓ).

Aquest punt tracta sobre l’obra de la Casa Duart. És per demanar la subvenció a la Diputació per a finalitzar la casa definitivament.

Com hem explicat al punt anterior, creiem que és el moment de replantejar-se el que volem definitivament d’aquesta obra i si cal continuar invertint i per a què.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 5, PSOE 1) i amb el vot en contra del BLOC-COMPROMÍS (BLOC-COMPROMÍS 2).

11.  RATIFICACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, RESOLUCIÓ SOBRE SOL·LICITUD ALCALDIA, CONVOCATÒRIA 2014/2015 AMB DESTÍ A LA RESTAURACIÓ BANDERA SANT MARC.

Aquest punt tracta sobre demanar una ajuda de 4.500 € per a restaurar la bandera vella de Sant Marc, i inclou una vitrina per la seua exposició.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

12.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ BLOC-COMPROMÍS PER A RECLAMAR LA DEVOLUCIÓ DE L’IMPOST IVMDH (CÈNTIM SANITARI).

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER.- Insta l’òrgan municipal competent a que done les instruccions oportunes als serveis tècnics municipals, econòmics i jurídics, per tal d’estudiar la quantificació de les xifres exactes que es podrien reclamar i la via administrativa de com fer-ho.

SEGON.- Que a través dels serveis d’Informació municipal es pose a disposició de la ciutadania de la localitat (empreses i particulars) els formularis per poder sol·licitar la devolució davant l’Agència Tributària.

TERCER.- Penjar els formularis que es puguen fer servir en el web de l’ajuntament o posar l’enllaç on poder descarregar-los.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 5, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

13.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ BLOC-COMPROMÍS SOBRE COOPERATIVES DE TRANSPORT.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

  1. – Insta al Govern de l’Estat Espanyol a modificar Ordre FOM/734/2007, de 20 de març, sobre autoritzacions de transport per carretera, en el sentit d’exigir per a tot tipus de transport de mercaderies per carretera que el mínim per ta d’adquirir l’autorització siga acreditar la disposició d’un vehicle.
  2. – Recolza la reivindicació dels professionals del transport que s’han concentrat davant la Conselleria en vaga de fam, per protestar contra l’Ordre FOM/734/2007, de 20 de març, sobre autoritzacions de transport per carretera, com per la Llei 9/2013, de 4 de juliol, de modificació de la Llei d’Ordenació del Transport Terrestre (LOTT), i exigir una solució menys traumàtica que la proposada.
  3. – Insta al Govern Valencià a emprendre accions  davant el Govern de l’Estat per exigir solucions a la situació provocada per  l’Ordre FOM/734/2007, de 20 de març, sobre autoritzacions de transport per carretera, i per la Llei 9/2013, de 4 de juliol, de modificació de la Llei d’Ordenació del Transport Terrestre (LOTT), que perjudica a milers de treballadors valencians.
  4. – Insta a les Corts Valencianes a donar recolzament a estes propostes d’acord.

5. – Donar trasllat dels presents acords a tots els grups polítics amb representació a les Corts Valencianes i al Congrés dels Diputats.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del PP (PP 5) i amb el vot a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

14.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ BLOC-COMPROMÍS SOBRE LA POBRESA ENERGÈTICA.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER.- Insta a la Generalitat Valenciana a aprovar un decret de llei per la via d’urgència que impedesca tallar el subministrament de llum i gas durant els mesos que es registren les temperatures més extremes de l’any  a les famílies que acrediten la manca de recursos. A més de concedir un ajornament del pagament dels rebuts pendents.

SEGON.- Insta a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua i Habitatge per a posar en marxa un pla per a la Rehabilitació Energètica dels Edificis i dotar aquest pla de les subvencions necessàries per al seu desenvolupament.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del PP (PP 5) i amb el vot a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

15.  ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

16.  CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

–  Panderoles a alguns carrers del poble:

Li preguntem a la regidora Mila Vicens quines novetats hi ha sobre les panderoles que tenen alguns veïns del poble a les seues cases. Li comentem que els veïns presentaren una carta a l’Ajuntament on indicava que se’ns informara a la resta de forces polítiques també del problema i que no se’ns havia avisat. Ella ens demana disculpes i ens diu que aquesta setmana que entrem es produirà una reunió amb els veïns i l’empresa.

–  Demanem que es regule amb un protocol el ball de la bandera:

Fem el comentari al plenari per tal de dignificar aquest acte que forma part de la festa de Sant Marc.

–  Xiquets del poble que pateixen fam i van a l’escola sense desdejunar:

Li preguntem a la regidora Amparo Giménez si sap que hi ha xiquets que van a l’escola en dejú, al no tenir menjar que prendre i quines mesures pensa prendre. Ens comenta que ella no sap res ni la Treballadora Social. Quedem emplaçats a una reunió aquesta setmana per donar solució a aquest tema.