RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIMECRES 11 DE JUNY DE 2.014 A LES 20.30 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

 

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, SOL·LICITUD MILLORA CONDICIONS FINANCERES DE L’OPERACIÓ D’ENDEUTAMENT FORMALITZADA EN EL MARC DE LA PRIMERA FASE DEL MECANISME DE PAGAMENT A PROVEÏDORS, REGULAT MITJANÇANT REIAL DECRET LLEI 4/2012 DE 24 DE FEBRER.

Es tracta d’aprovar si és convenient que l’Ajuntament demane apuntar-se a una millora de les condicions en que es troba actualment respecte al Pla de Proveïdors. Mitjançant aquesta proposta, l’Ajuntament tindrà una rebaixa d’1,40%. L’estalvi aproximat serà de 1.300 a 1.400 €. La idea del govern és amortitzar enguany el màxim d’aquest préstec.

L’Ajuntament s’ha de comprometre a crear un punt d’entrada de factures electròniques, formar part de la Plataforma Emprendre 3 i començar a substituir les actuals Llicències d’Activitat per Declaracions Responsables.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, MOCIÓ CONJUNTA RELATIVA A L’IMPOST SOBRE L’INCREMENT DEL VALOR DELS TERRENYS DE NATURALESA URBANA I LES EXECUCIONS HIPOTECÀRIES.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

PRIMER.- Inste al Govern de l’Estat a completar la modificació de l’article 106 del Real Decret llei 2/2004 pel que s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes locals, en el sentit de fer extensiva a totes les adjudicacions hipotecàries d’habitatge únic i habitual i lliurament d’aquests com a dació en pagament la modificació introduïda per l’article 9 del Real Decret llei 6/2012, pel que el subjecte passiu substitut del contribuent passa a ser l’entitat adquirent de l’immoble. De forma que s’atribuesca la condició de substitut del contribuent, sense possibilitat de repercussió, al creditor de la hipoteca que rep l’immoble com a pagament del deute o promou el procés d’execució, alliberant així al subjecte passiu de la càrrega de sufragar l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana.

SEGON.- Que l’Ajuntament establisca una ajuda per als subjectes passius de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana per l’import de la quota tributària corresponent, en el cas de les execucions hipotecàries de l’habitatge habitual i únic, i de la dació en pagament al creditor hipotecari de l’habitatge únic habitual; tret dels casos als quals es refereix l’article 106.3 de la Llei d’Hisendes locals en els quals el subjecte passiu és l’entitat adquirent de l’immoble.

El subjecte passiu haurà de presentar la corresponent autoliquidació de l’impost i sol·licitar l’ajuda, que, una vegada concedida, s’aplicarà directament al pagament del tribut. Així mateix aquesta ajuda s’aplicarà amb caràcter retroactiu a tots aquells casos que s’hagen produït amb posterioritat al 31 de desembre del 2008.

TERCER.- Traslladar aquesta moció al Consell de Ministres i a les Corts Valencianes.

 

Es pretén amb aquesta moció que tant els que es queden sense casa per execució hipotecària, com perquè arriben a un acord amb el banc amb la dació en pagament, a més de complir altres requisits, puguen demanar una subvenció de l’equivalent a l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, i aquesta subvenció compense el pagament de l’impost, quedant el deute tancat amb l’Administració.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament (PP 4, PSOE 1, BLOC-COMPROMÍS 2).