RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 2 D’OCTUBRE DE 2.014 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANY ACTA SESSIÓ DE DATA 31 DE JULIOL DE 2.014.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

2.  INFORME 2 TR/2.014 SOBRE EL COMPLIMENT DELS TERMINIS DE LA LLEI 15/2.010, DE 15 DE JULIOL.

Se’ns informa que l’Ajuntament està complint els terminis màxims de pagaments de factures. No hi ha cap factura no pagada fora del termini.

 3.  INFORME SOBRE EXECUCIÓ PRESSUPOSTÀRIA 2 TR/2.014 (ORDRE HAP/2105/2.012).

Es tracta d’un informe del Secretari on ens indica que el segon trimestre ja executat l’Ajuntament es troba en estabilitat econòmica i que complim la regla de la despesa.

4.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, CONFORMITAT AL PROJECTE DE REPARACIÓ DEL PONT SOBRE EL RIU VERNISSA, AUTORITZACIÓ PER A LA SEUA EXECUCIÓ I COMPROMÍS DE DESTINAR LES OBRES AL SEU FI.

Es tracta d’aprovar o no el projecte de reparació que ha redactat la Diputació de València. El pressupost total de licitació ascendeix a la quantitat de 452.981,76 €.

Com no pot ser d’una altra forma, el BLOC-COMPROMÍS està d’acord amb aquest projecte i d’aquesta forma donar solució a la gent del poble que té bancals a l’altra part del riu, que ve arrossegant el problema des de l’any 2.007. També aprofitàrem per recordar la subvenció que ens va donar el govern de l’Estat per fer un pont nou i l’alcalde no pogué aconseguir el finançament necessari.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

 5.  ADHESIÓ PLA D’OCUPACIÓ CONJUNT ANY 2.014.

Es tracta d’adherir-se o no al Pla d’Ocupació Conjunt. Al sumar-te has d’aportar en total 7.514,25 € (Diputació 2.504,75 €, Generalitat 2.504,75 € i Ajuntament 2.504,75 €) per a contractar a gent del poble. La idea inicial és contractar a:

Una netejadora: durant tres mesos i 25 hores setmanals.

Dos peons: durant dos mesos i 25 hores setmanals.

Un obrer, oficial de segona: durant dos mesos i 30 hores setmanals.

Aquest és un primer pas, primer ens adherim, després s’enviarà un llistat des del SERVEF de gent aturada del poble que compleix alguna de les condicions que es demanen (aturat de llarga durada, jove menor de 25 anys o major de 45 anys) i sobre eixe llistat es baremarà segons les normes publicades al Butlletí Oficial de la Província núm. 186 de 7 d’agost.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

6.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, CESSIÓ D’ÚS IMMOBLE AL CLUB DE COLOMBICULTURA SANTA TERESA DE JESÚS.

Es tracta d’aprovar o no la cessió d’ús de l’immoble acabat de comprar per part de l’Ajuntament al club de colombicultura. L’associació es farà càrrec de l’aigua, llum, fem, clavegueram i el seu manteniment.

El BLOC-COMPROMÍS no està d’acord amb aquesta cessió, perquè pensem que amb aquesta cessió estem fent un greuge comparatiu amb les altres associacions que hi ha al poble. Aprofitem per recalcar-li a l’alcalde que l’Ajuntament ha comprat l’immoble propietat dels colombaires simplement per a cedir-los el local, ja que al nostre pensar, eixe local no és cap necessitat primordial per al poble, quan hi ha altres necessitats més urgents a les que es podrien dedicar els diners invertits en aquest immoble.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP i del PSOE (PP 4, PSOE 2), i amb el vot en contra del BLOC-COMPROMIS (2).

 7.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, PROPOSTA GRUP PSOE SOBRE RECURSOS PER A DESENVOLUPAMENT RURAL 2.014-2.020.

Que l’Ajuntament de Beniarjó:

  • Denunciar la discriminació patida per la Comunitat Valenciana en l’assignació de recursos per a Desenvolupament Rural per al període 2.014-2.020.
  • Instar al Consell de la Generalitat Valenciana perquè reclame al Govern de l’Estat que aporte per al període 2.014-2.020, almenys, els mateixos fons que per al Desenvolupament Rural va aportar l’anterior Govern per al període de programació de la PAC 2.007-2.013, és a dir un import no inferior a 210 milions d’euros.

No s’aprovà amb el vot en contra de les regidores i regidors del PP (PP 4) i amb el vot a favor del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2). L’alcalde feu ús del seu vot de qualitat per a desempatar el resultat.

8.  ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

 9.  CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

  •  Preguntem perquè es va col·locar la cinta de policia local a l’habitatge propietat d’una entitat bancària situat al C/ Sant Vicent: l’alcalde ens comenta que els veïns van pegar dos punts de soldadura per a que no pogueren entrar dins de l’habitatge i que l’alcalde decidí posar per fora la cinta de la policia local. El BLOC-COMPROMÍS no està d’acord amb aquestes formes d’actuar.

 

  •  Preguntem de nou per la megafonia de l’Ajuntament: tornem a insistir dient que no s’entén el que es diu als bans i per la megafonia. Ens comenten que la setmana que ve vindrà una empresa per a donar-nos solució. El BLOC-COMPROMÍS insisteix en que el problema venim tractant-lo des de començament de legislatura, i comentem que ja hem donat diverses opcions per a solucionar-ho provisionalment però que no se’ns fa cas.

 

  •  Programació dia 9 d’Octubre: comentem que no se’ns ha avisat de la programació d’aquest dia i fem una crítica del cartell dibuixat, al pensar que no està ben dibuixada la senyera que apareix i, fins i tot hem detectat faltes d’ortografia. L’ajuntament ha de fer bé els dissenys dels cartells. També aprofitem per a dir que els actes per a eixe dia (paelles i una obra de teatre) no són suficientment importants per a la celebració del dia del Poble Valencià, no trobem cap acte on es rememore la data tan important per als valencians com és la del seu naixement com a Poble, i es reafirme i reivindique la nostra identitat com a Valencians.

 

  • Preguntem per les actuacions que estan fent-se al cementeri: l’alcalde ens contesta que s’està reparant la paret (està botant la pintura) i la vorera lateral.

 

  • Preguntem per les actuacions que s’han fet a l’escola: la regidora ens comenta que els mestres fan un escrit demanant les coses que s’han d’arreglar. S’ha arreglat tot a excepció d’una gotera que han aprofitat la pluja d’aquesta setmana per localitzar-la.

 

  • Preguntem per la creació o reactivació del Consell Agrari Local: Ens comuniquen que ho tractarem al llarg d’aquest mes d’octubre.

 

  • Tornem a insistir el perquè no s’acaba de desenvolupar totalment el web de l’Ajuntament i es fa un ús complet de l’aplicació dels bans per als telèfons mòbils: Un tema que ja fa molt de temps que anem reivindicant que s’acabe el disseny del web, per a què siga més interactiva i participativa i que es pengen tots els bans a l’aplicació dels mòbils.

 

  • Tornem a preguntar pel tipus de tancament que han de tindre els solars que estan per construir al poble: Ja que hem detectat que hi ha tancaments diferents en segons quines zones. Ens contesten que ho miraran i ens ho faran saber.

 

  • Tornem a preguntar per la possibilitat de crear a Beniarjó uns horts socials i uns bancs de terres per facilitar una ocupació a la gent del poble: Ens contesten que estan mirant-ho mitjançant la Diputació de València i que a mitjans dels mes d’octubre miraran de publicitar-ho amb cartells i amb díptics.

 

  • Preguntem que com han començat a eliminar les ajudes col·locades a la via pública per a accedir millor els vehicles als guals, que continuen amb la resta que falten: ens contesten que Toni està de vacances i que quan torne continuaran amb els que falten per llevar.