En Marc Estruch Morant i En Joan Josep Morant Morant, regidors del Grup Municipal del BLOC–COMPROMÍS PER BENIARJÓ, atenent el que disposa l’article 97 del ROFJ (RD 2568/1986), presenten al Ple de l’Ajuntament la següent moció:

 MOCIÓ SOBRE MANCANCES EDUCATIVES INICI DE CURS.

 L’inici de curs a Beniarjó i a la resta del País Valencià, s’ha produït aquest any de forma excessivament avançada i primerenca. El curs ha començat precipitadament perquè la consellera volia que fórem la primera comunitat governada pel PP en aplicar i posar en funcionament la LOMQUE sense valorar les conseqüències, les quals no han tardat en aparèixer perjudicant tota la comunitat educativa. En primer lloc, el retard en l’aprovació dels decrets de funcionament ha provocat el desordre i la confusió als centres en quant a horaris, igualment els professors i professores han hagut de preparar els materials curriculars de forma precipitada. En segon lloc, i amb l’inici de les classes, la manca de condicionament dels centres ha creat situacions de risc per als alumnes, donades les altes temperatures que es produeixen encara als inicis de setembre, on en alguns llocs han hagut d’assistir amb ventalls portats de casa.

 Les retallades continuen i no hi ha beques de llibres i material escolar suficients, ni tampoc ajudes per a fer bancs de llibres a les escoles, d’igual manera que s’han reduït les beques de transport i menjador. La despesa en la situació de crisi com l’actual és inassolible per algunes famílies. Caldria que tant Conselleria com l’Ajuntament en prengueren nota.

 En quant a la qualitat de l’ensenyament, la Consellera d’Educació sembla que tinga com a objectiu l’eliminació dels programes d’immersió lingüística del sistema educatiu valencià. No es poden oblidar les afirmacions de la mateixa en que s’avergonyia de la seua llengua materna i demanava disculpes per utilitzar-la (“perdoneu si se m’escapa alguna en valencià…..”), tal demostració d’auto-odi, l’està duent a la pràctica de la mà de la Llei Wert. Així mateix, s’ha suprimit professorat dels centres durant els darrers anys i no s’ha restituït i s’ha impedit a Centres de Secundària impartir els cursos de formació que sol·licitaven.

 Així mateix, i en relació a les instruccions d’inici de curs publicades al DOCV ratifiquen el que anunciava la LOMQUE: la limitació de la participació dels pares i mares en les grans decisions de funcionament del centre com pot ser la votació de Programació General Anual o les aportacions de les AMPA al Projecte Educatiu del Centre. Una altra de les innovacions d’aquestes instruccions és la qüestió de l’horari dels centres, que, des d’aquest moment únicament serà aprovat per la direcció del centre.

 Aquestes circumstàncies ens situen en un escenari d’inici de curs precari i caòtic que devalua el sistema educatiu i perjudica l’alumnat.

 És per tot allò exposat que es proposen els següents

 ACORDS

 PRIMER.- L’Ajuntament de Beniarjó insta a la Conselleria d’Educació a resoldre la problemàtica de les infraestructures educatives pendents als centres Educatius del nostre poble.

 SEGON.- L’Ajuntament de Beniarjó insta, igualment a la Conselleria d’Educació a respondre dels deutes que té amb els Centres educatius del Municipi.

 TERCER.- L’Ajuntament de Beniarjó insta a la Conselleria a resoldre tota la problemàtica derivada de la improvisació en l’aplicació la LOMQE, a tota la comunitat educativa.

 QUART.- L’Ajuntament de Beniarjó demana a la Conselleria que augmente la dotació en beques de menjador, transport escolar i adquisició de llibres per cobrir les necessitats de la població escolar.

 CINQUÉ.- L’Ajuntament de Beniarjó demana a la Conselleria rectificació de les instruccions d’inici de curs publicades ja al DOCV, ampliant clarament la participació del professorat i les AMPA en les decisions de funcionament dels centres educatius, com ara votació Programació General Anual o aportacions al Projecte Educatiu del Centre, així com els horaris dels centres.

     Beniarjó, a 23 de novembre de 2014.

 

 Marc Estruch Morant                     Joan Josep Morant Morant

 

 ALCALDE PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE BENIARJÓ