RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIMECRES 21 DE GENER DE 2.015 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador M. Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez. (*)

(*) Informar-vos que comptant aquest plenari, al llarg del que portem d’any 2.014 i 2.015, ha faltat algú/na regidor/a del Partit Popular en nou ocasions als plenaris, tot i ser els únics que cobren un sou de l’Ajuntament.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1. APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, TIPUS IMPOSITIU IBI URBANA EXERCICI 2.015.

Se’ns fa saber quina és la intenció del govern alhora de triar el tipus de gravamen del rebut de l’IBI per a l’any 2.015, que és el 0,51%. Volem recordar que l’any 2.013 el tipus del rebut era de 0,53%, a l’any 2.014 era de 0,52% i la idea inicial del govern era la d’abaixar el tipus al 0,51%. A l’hora de defensar la proposta, l’Alcalde ens comenta que aquest tipus del 0,51% suposava abaixar la recaptació de l’impost a l’Ajuntament en vora 1.800 € en el suposat que es cobrara la totalitat dels rebuts emesos de les vivendes de Beniarjó. Posteriorment afegí que la nova proposta era abaixar-ho al tipus de gravamen de 0,50%, suposant d’aquesta forma una rebaixa en la recaptació respecte a l’any passat de vora 10.000 €.

El Bloc-Compromís creiem que és una bona rebaixa i que es notarà una miqueta en el rebut de l’IBI 2.015. Cal tenir en compte que els ingressos principals de l’Ajuntament són el rebut de l’IBI i l’aportació que fa l’Estat. Aprofitàrem també per recordar que hi ha aprovades unes bonificacions a les famílies nombroses que hi ha a Beniarjó que es calculen en base al valor cadastral de les vivendes. Fins ara hi ha famílies nombroses que no entraven en la rebaixa del rebut, i ara al produir-se una rebaixa del valor cadastral de les vivendes del poble, és possible que ara sí complisquen els requisits de la rebaixa del rebut, i per tant hem demanat que se’ls faça saber als possibles beneficiaris per que puguen demanar la bonificació.

També vàrem recordar que tenim pendent una reunió per tractar el tema de l’IBI de la rústica, que es el que es paga per les terres i que a hores d’ara està pagant-se al 0,72% i no s’ha tocat des de l’any 2.011.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors del PP i el BLOC-COMPROMÍS (PP 4, BLOC-COMPROMÍS 2) i amb els vots en contra del PSOE (PSOE 2).