RESUM DEL PLENARI ORDINARI CONVOCAT PER AL DIJOUS 29 DE GENER DE 2.015 A LES 20 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: César R. Peiró, Mª Milagros Vicens, Carlos Domínguez y María Amparo Giménez. (*)

(*) Informar-vos que comptant aquest plenari, al llarg de l’any 2.014 i el que portem de l’any 2.015, ha faltat algú/na del Partit Popular en deu ocasions als plenaris, tot i ser els únics que cobren un sou de l’Ajuntament.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, ESBORRANYS ACTES SESSIONS DE DATES 13 I 27 DE NOVEMBRE I 23 DE DESEMBRE DE 2.014.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

 2.  ACORD EN RELACIÓ A LA SOL·LICITUD FORMULADA PER L’ESCOLA F.P. SOBRE CESSIÓ ÚS PLANTA SEGONA DE L’EDIFICI SOCIAL.

En aquest punt es tracta d’aprovar o no un acord amb l’Escola F.P. sobre la cessió d’ús de la planta segona de l’Edifici Social. En l’última Comissió informativa ja va haver un principi d’acord per a la cessió. Entre els punts de l’acord figuren la gratuïtat de la matrícula per als veïns de Beniarjó, la cessió d’ús per als propers cinc anys, que l’Escola es farà càrrec del manteniment de la planta segona i que es farà un inventari del mobiliari per a que el dia de demà quede clar el material que hi havia ja des d’un principi.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

 3.  APROVACIÓ, SI ÉS PROCEDENT, CONVENI AMB LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA PER A L’EXECUCIÓ DEL PROJECTE REPARACIÓ PONT RIU VERNISSA.

En aquest punt es tracta d’aprovar o no el conveni amb la Diputació de València per a l’execució del pont del riu Vernissa. El conveni s’ha fet a sol·licitud d’un tècnic de la Diputació que vol que s’impliquen tant l’Ajuntament del Real de Gandia com el de Beniarjó.

El Bloc-Compromís ha llegit el conveni presentat i són els mateixos punts que va aprovar anteriorment l’Ajuntament de Beniarjó al passat plenari de 2 d’octubre de 2.014 amb un punt afegit, que és la clàusula segona que anomena que en cas de què el pressupost del pont siga superior al pressupost de licitació (452.981,76 €) es faran càrrec de la resta tant l’Ajuntament del Real com el de Beniarjó. El Bloc-Compromís no entén com pot encarregar-se la Diputació de tot (projecte, empresa que ho executa, tècnics, etc.) i en cas de què la despesa siga més alta que el pressupostat, passar la factura als Ajuntaments per a què paguen la diferència. Degut a que el problema del pont ve de l’any 2.007, que hem estat molt de temps lluitant i reclamant una solució al problema, fins i tot aconseguint, mitjançant el nostre diputat provincial Emili Altur, que es reactivés el projecte, i degut a la urgència que té la gent de Beniarjó en que comencen i finalitzen les obres el més prompte possible, vàrem optar pel vot a favor.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).

4.  ASSUMPTES D’URGÈNCIA.

En aquest punt se’ns informa que la regidora del PP María Amparo Giménez presenta un escrit renunciant a la seua retribució com a regidora per una impossibilitat de fer les seues tasques com a regidora. Ens comenta que ella no pot anar a l’Ajuntament a atendre a la gent i que farà la seua tasca des de casa. El Bloc-Compromís preguntàrem si les tasques a realitzar es quedaven igual, quina relació hi havia entre fer més o menys feina i el cobrar més o menys? Açò confirma que el jornal que cobren els regidors del PP no ve més que a demostrar que s’ho van arreglar a principis de legislatura per a cobrar un sou, independentment de la tasca que es fera. Creiem que hi ha més casos similars al d’Amparo en el govern municipal i deurien prendre exemple i renunciar al sou si ja tenen dedicacions a temps complet en altres treballs.

5.  CONTROL I FISCALITZACIÓ ÒRGANS DE GOVERN.

PRECS, PREGUNTES I MOCIONS DE CONTROL

Entre els temes que es varen tractar al plenari varen ser:

  • Preguntem per què no se’ns informa de la inauguració de l’Espai Jove de Beniarjó: des del Bloc – Compromís no entenem per què no se’ns informa de la inauguració i de la creació d’unes bases per a crear un logo per a l’Espai Jove a la resta de la corporació municipal. Han tingut l’oportunitat d’informar-nos tant en comissions informatives, plenaris o junta de portaveus i ens hem hagut d’assabentar mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament i rebent un fullet que s’ha repartit a totes les cases de Beniarjó. L’excusa que ens donen és que s’havien oblidat i com no és la primera vegada que passa, ve a demostrar el seu poc tarannà democràtic i participatiu que tenen cap a la resta de regidors de l’Ajuntament. Aprofitem per comentar que l’Espai Jove ha de ser un espai on la gent jove del poble decidisca la programació d’activitats que vol realitzar, sense ingerències i que fomente l’associacionisme entre la gent més jove, sense cap tipus de tutela.
  • Preguntem per un comentari fals que apareix al facebook del Partit Popular de Beniarjó: des del Bloc – Compromís no entenem per què escriuen coses que no són certes al facebook del PP de Beniarjó. El comentari diu que el PP abaixa el rebut de l’IBI a Beniarjó enguany. Al plenari s’aprovà amb els vots del PP i del Bloc – Compromís una rebaixa del rebut de l’IBI per a les vivendes de Beniarjó, per tant no entenem el comentari. La resposta que ens donen és que cadascú en la seua pàgina pròpia posa el que vol, siga cert o no… Maneres de veure les coses.
  • Tornem a preguntar a la regidora de Benestar Social si sap que hi ha properament un nou desnonament a Beniarjó: ens comenta que no sap res sobre cap desnonament a Beniarjó. Li informem sobre la persona que és i ens diu que fa temps que no s’acosta per l’Ajuntament i que li han perdut la pista.
  • Tornem a preguntar per la creació o reactivació del Consell Agrari Local: Ens comuniquen que ho tractarem el més prompte possible. Ja va sent moment d’aprovar-se, ja que açò paralitza la creació d’altres ordenances i accions que creiem necessàries per al camp.
  • Tornem a demanar que es cree una Comissió Informativa per a parlar sobre l’IBI de rústica a Beniarjó: creiem que el coeficient de rústica està molt alt i seria convenient que sofrira una abaixada.
  • Tornem a insistir el perquè no s’acaba de desenvolupar totalment el web de l’Ajuntament i es fa un ús complet de l’aplicació dels bans per als telèfons mòbils: Un tema que ja fa molt de temps que anem reivindicant que s’acabe el disseny del web, per a què siga més interactiva i participativa i que es pengen tots els bans a l’aplicació dels mòbils.
  • Tornem a recordar que al Camí de Palma hi ha un travesser trencat des de principis de l’any 2.014.