RESUM DEL PLENARI EXTRAORDINARI CONVOCAT PER AL DIMECRES 15 D’ABRIL DE 2.015 A LES 20.30 H:

Les regidores i regidors presents al plenari foren pel:

Partit Popular: Salvador Enguix, César R. Peiró, Mª Milagros Vicens i Carlos Domínguez. (*)

(*) Informar-vos que comptant aquest plenari, al llarg de l’any 2.014 i el que portem de l’any 2.015, ha faltat algú/na del Partit Popular en dotze ocasions als plenaris.

Partit Socialista Obrer Espanyol: Juan Víctor Escrivà, Fernando Sellens.

Bloc-Compromís: Marc Estruch i Joan Josep Morant.

1.  Aprovació, si és procedent, expedient pressupost general exercici 2.015.

En aquest punt es tracta d’aprovar o no el pressupost general de l’any 2.015. El pressupost ascendeix a la quantitat de 1.094.957 €. Des del Bloc-Compromís no entrem a valorar el contingut del pressupost, simplement no creiem que s’haja d’aprovar el pressupost anual a un mes de les eleccions locals de maig, creiem que la nova corporació municipal és la que ha de decidir quin pressupost s’ha d’aprovar per al que resta d’any.

S’aprovà amb el vot favorable de les regidores i regidors del PP (PP 4) i amb els vots en contra del PSOE i del BLOC-COMPROMÍS (PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2). L’alcalde va fer ús del vot de qualitat per aprovar el pressupost.

2.  Liquidació exercici 2.014

El secretari ens dóna compte de la liquidació de l’any 2.014. El romanent de tresoria de l’any 2.014 ascendeix a 378.508,50 € mentre que el de l’any 2.013 ascendia a 336.677,96 €. També s’ha produït un important estalvi al amortitzar el préstec a proveïdors que es va fer a l’any 2.012.

3.  Aprovació, si és procedent, atorgament ajuda Associació Joan de Montcada –Escoleta Infantil – curs escolar 2.014-2.015.

Es tracta d’aprovar o no l’ajuda que ens demana l’Associació Joan de Montcada per fer front a les despeses que té l’escoleta del poble. L’ajuda que ens demana apuja a 31.609,15 €.

A l’hora d’explicar el nostre vot, el Bloc-Compromís aprofità per a dir que estem totalment d’acord amb l’ajuda que ens demanava l’Associació i que, tal com venim dient any rere any, ha arribat l’hora de començar a pensar en municipalitzar el servei de l’escoleta de Beniarjó. L’alcalde ens va contestar que estàvem a l’espera que es posara en marxa la nova Llei de sostenibilitat i reforma local on la Conselleria d’Educació s’hauria de fer càrrec al tenir les competència d’educació. A més, va tornar a fer un comentari contrari a què es poguera municipalitzar el servei de l’escoleta si depèn d’ell.

S’aprovà amb el vot favorable de totes les regidores i regidors de l’Ajuntament. (PP 4, PSOE 2, BLOC-COMPROMÍS 2).