Moció conjunta presentada pel Grup Socialista i el Grup  Bloc Coalició Compromís de l’Ajuntament de Beniarjó sol·licitant la RETIRADA DE PLAQUES COMMEMORATIVES EXISTENTS EN DIVERSOS EDIFICIS I ESPAIS PÚBLICS MUNICIPALS.

En Marc Estruch Morant en representació del grup municipal Compromís i Na Eva Llinares  Martínez en representació del grup municipal socialista d’este ajuntament, a l’empara del que preveu l’art. 116 de la Llei 8/2010 de la Generalitat, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, presenten esta proposta de resolució per incloure en l’ordre del dia de la propera sessió ordinària del Ple que es convoque, i als efectes del seu debat i votació

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

            En diversos edificis i espais públics municipals, hi ha plaques commemoratives de la inauguració d’estes instal·lacions en què es fa referència a persones que exerceixen o exercien en el seu moment responsabilitats públiques.

            Atès que les obres han sigut finançades amb fons públics provinents de les diferents administracions públiques ( autonòmica, estatal, provincials i local ) així com que els solars són públics i cedits pel municipi.

Atès que alguna d’estes persones ha sigut condemnada pels tribunals de justícia per delictes comesos en l’exercici dels seus càrrecs. Entenent que totes les Administracions Públiques han de ser exemplars en el tractament de tot allò que s’ha relacionat amb la corrupció política, transmetent a la ciutadania amb tota claredat la seua voluntat de reprovar sense pal·liatius de cap classe tots els comportaments d’aquest tipus.

            Per allò que s’ha exposat es proposa al Ple de l’Ajuntament de Beniarjó l’adopció dels Acords següents:

            Retirar de forma immediata les plaques commemoratives que existeixen en diversos edificis i espais públics municipals, en senyal de rebuig a l’excessiu culte a la personalitat i com a reprovació a l’actuació irregular d’alguns dels responsables públics a què es fa menció en cada una d’elles.

            Substituir les dites plaques per altres que únicament indiquen les dates de construcció i la procedència dels fons invertits, sent este tipus de plaques les úniques que es col·locaran d’ara en avant.

 

                                                                       A Beniarjó a 23 de Setembre de 2015

 

Marc Estruch Morant                                                                       Eva Llinares Martínez

 

Al Sr. Alcalde – President de l’Ajuntament de Beniarjó