Regidoria de Cultura i Educació:

PROGRAMA XARXALLIBRES. CURS 2.015-2.016.

La Conselleria d’Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana, el passat 26 d’octubre de 2.015 posava en marxa el programa XarxaLlibres, programa destinat a subvencionar amb dues fases la compra de llibres per part de l’alumnat dels centres docents públics, privats-concertats. En educació especial, primària, secundària i formació professional bàsica, amb la finalitat de crear un banc de llibres, tot dirigit a aconseguir la gratuïtat dels llibres de text de l’ensenyament públic obligatori.

El programa subvencionava a la primera fase un màxim de 100 € del total de la compra de llibres per part de l’alumnat, i amb una segona fase la resta de la compra, i un màxim de 200 € per alumne amb el compromís de donar-los per a la creació d’un banc de llibres als centres.

Al nostre poble, al programa XarxaLlibres podien acollir-se tot l’alumnat matriculat als cursos abans esmentats a qualsevol centre i que estigueren empadronats a Beniarjó.

El dia 30 de novembre de 2.015 l’Ajuntament de Beniarjó aprovava les bases reguladores de la subvenció municipal XarxaLlibres, cofinançada a parts iguals per la Generalitat Valenciana, Diputació de València i Ajuntament de Beniarjó.

Per fer efectiu el programa, des de la Regidoria de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Beniarjó es facilità tot tipus d’informació a l’AMPA i als centres educatius del municipi, fent un calendari de presentació d’instàncies per tal de facilitar la gestió de la documentació presentada als pares o tutors, alumnat, per part de l’Ajuntament.

El calendari es distribuí per cursos des del 14 de desembre fins al 15 de gener de 2.016 de 12 a 14 hores, donant molt bon resultat, amb una atenció directa per part de la treballadora municipal, sense massificacions ni pèrdua de temps.

La Conselleria d’Educació i Cultura ens proporcionà un llistat de 227 alumnes matriculats en diversos centres educatius i empadronats a Beniarjó. Per tant, les aportacions a parts iguals de les tres administracions ascendia a 27.700 €, creant l’Ajuntament la pertinent partida als pressupostos municipals.

Dels 227 alumnes, sols han presentat sol·licitud de subvenció 150 alumnes empadronats, amb una despesa total de 13.640,14 € de pagament a la primera fase del programa XarxaLlibres, quedant la resta pressupostària per a la segona fase del programa, on aquesta Regidoria  de Cultura i Educació informarà i facilitarà les bases per accedir a la resta de la subvenció i creació del banc de llibres als centres educatius corresponent a cada alumne.

He de comunicar també que, a hores d’ara, l’Ajuntament de Beniarjó ja ha efectuat tots els ingressos de pagament corresponents a la primera fase de XarxaLlibres als comptes bancaris presentats pels 150 alumnes que han sol·licitat la subvenció.

També comunicar-vos que, aquells que no tinguen ingressada la subvenció per qualsevol errada a les instàncies presentades, l’Ajuntament i el Regidor de Cultura i Educació estan a la vostra disposició per tal de resoldre qualsevol incident.

 

El Regidor de Cultura i Educació

Joan Francesc Simó Estruch