Regidoria de Cultura i Educació:

36é. PREMI DE POESIA SENYORIU D’AUSIÀS MARCH.

El passat dotze de febrer, s’acabava el termini de presentació d’obres originals per als escriptors a presentar-se a la 36ª Edició del Premi de Poesia Senyoriu d’Ausiàs March.

Acabat també el termini de recepció per a les obres que venen per correu, el nombre definitiu d’obres presentades al certamen són de cinquanta-set.

El Premi de Poesia Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó ha assolit un gran prestigi entre els escriptors en tot l’àmbit lingüístic on es parla la nostra llengua. A les darreres edicions del Premi, havia abaixat el nombre de participants, a l’any 2.014 amb 38 obres, a l’any 2.015 amb 27 obres.

Per tot açò, l’interés posat per l’Ajuntament de Beniarjó i des de la Regidoria de Cultura i Educació en millorar el Premi de 3.000 € a 3.500 € enguany, la difusió, promoció que s’ha fet, ha sigut un èxit, cinquanta-set obres presentades, nombre que no s’assolia des de l’any del VIé. Centenari de la mort d’Ausiàs March a l’any 1.994, on es presentaren un total de quaranta-sis obres.

L’origen dels escriptors de les obres rebudes són: vint-i-cinc del País Valencià, amb sis escriptors de la comarca de La Safor, vint-i-cinc més de Catalunya, cinc de les Illes Balears, un de la Comunitat de Madrid  i per primera vegada un de Sardenya.

L’Ajuntament de Beniarjó, la Regidoria de Cultura i Educació i els membres del jurat, agraeixen i feliciten a tots els escriptors participants, i esperen que el proper 23 d’abril, on es lliurarà el Premi al guanyador, siga un gran dia de festa per al nostre poble i la nostra llengua.

 

El Regidor de Cultura i Educació

Joan Francesc Simó Estruch