Beniarjó sol·licita ajuda a la Diputació per a un projecte social gastronòmic


• La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, s’ha reunit amb el tinent d’alcalde de Beniarjó, qui li ha explicat la seua proposta de realitzar cursos de formació de cuina per a grups en risc d’exclusió social per a arribar a una integració cultural a través de la gastronomia

10/juny/2016. La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha rebut al tinent d’alcalde de Beniarjó, Marc Estruch, qui li ha sol·licitat ajuda de la corporació per a dur a terme el projecte “Solidaritat més enllà dels aliments”, que té com a objectiu construir un espai – cuina en la seu del Banc d’Aliments del municipi per a poder organitzar cursos de formació i altres activitats d’integració destinats a col·lectius en risc d’exclusió social.

Maria Josep Amigó ha assenyalat que “es tracta d’un projecte pensat per a les persones, ja que no és donar assistència o almoina, sinó que la clau està a proporcionar les eines necessàries perquè els assistents aprenguen a cuinar aliments de forma saludable que milloren la seua qualitat de vida”.

A la reunió també han assistit la regidora de polítiques socials, Rosa Maria Montaner, i una representant de l’associació Beniarjó Solidària, els qui al costat del tinent d’alcalde han explicat a la vicepresidenta que el banc d’aliments del municipi atén a 24 famílies amb un total de 84 usuaris i aquest projecte cerca “ensenyar a aquests usuaris a fer una òptima utilització del menjar que reben”.

En el desenvolupament del programa se cerca integrar i millorar la convivència entre les diferents famílies usuàries del banc d’aliments, amb l’objectiu final que en un terme mitjà hi haja una coordinació entre els municipis de la comarca perquè aquestes persones puguen accedir al mercat de treball i es creu una xarxa d’integració territorial de les famílies en risc d’exlclusión social”, ha assenyalat el tinent d’alcalde.

En el projecte se sol·licita l’ajuda de la Diputació per a comprar els equipaments necessaris, com són els electrodomèstics, un extractor de fum, la millora de la instal·lació elèctrica de l’espai, la substitució de la finestra o la col·locació de prestatgeries.

A més dels cursos de cuina, es duran a terme xarrades informatives i formatives entorn de les atencions dels xiquets i les seues necessitats nutricionals, així com sessions d’integració social mitjançant activitats lúdiques.

Maria Josep Amigó ha mostrat el seu interès en què aquest projecte d’integració cultural a través de la gastronomia es duga a terme, i ha assenyalat que des de la Diputació estudiaran la col·laboració amb aquest projecte.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *