El passat dijous 13 de juliol a les 20 h. hi hagué ple extraordinari a l’Ajuntament de Beniarjó.

Al primer punt es tractava la constitució dels grups polítics a l’Ajuntament, formats pel PSOE amb quatre regidors/es, el PP amb tres i Compromís amb dos.

Al segon punt era per aprovar la periodicitat de les sessions plenàries ordinàries. La proposta inicial del govern era la de continuar fent sessions plenàries cada dos mesos. A continuació el portaveu del PP va prendre la paraula per fer la seua proposta que era fer sessions plenàries tots el mesos, excepte els mesos de juliol, agost i desembre. Des del nostre punt de vista creiem que és millor fer quants més plens, aconseguint d’aquesta manera donar més informació a la ciutadania i que la gent puga participar i assistir al plens amb més assiduïtat. Finalment s’aprova aquesta proposta i hi haurà plens ordinaris tots els mesos, excepte juliol, agost i desembre amb el vot en contra del PSOE.

Al tercer punt es va donar compte de les resolucions d’Alcaldia on es nomena les tinences d’alcaldia i les delegacions genèriques de cada regidor/a de l’equip de govern de l’Ajuntament.

Al quart punt es va aprovar per unanimitat la creació i composició de la Comissió Especial de Comptes tal com venia fent-se fins ara.

Al cinqué punt es votava l’aprovació de la creació i composició de les Comissions Informatives Permanents. Aquesta proposta s’aprovà amb el vot favorable del PSOE i de Compromís i amb el vot en contra del PP. Continuarem com fins ara, amb dues comissions i amb l’assistència de 5 regidors/es a cadascuna de les comissions.

Al punt sisé s’aprovava el nomenament dels representants corporació als òrgans col·legiats. En aquest punt es votava amb vot secret al representant de l’Ajuntament a la Mancomunitat de la Safor. Després de la votació i amb el vot unànime de la corporació municipal va resultar escollit el regidor Marc Estruch Morant. A la resta de òrgans col·legiats va eixir endavant les propostes fetes des de l’Alcaldia amb el vot favorable del PSOE i PP, amb l’abstenció de Compromís. Excepte a la composició del Consell Escolar Municipal en que el PP va votar en contra perquè volia que el representant de l’ajuntament al Consell fora un membre del seu grup municipal.

Al punt vuit es presentava a aprovar una modificació de crèdit sobre el Pla Reacciona 2022 (II fase). Es tracta de completar els contenidors d’orgànic amb major grandària per a fer-ne ús els comerços de Beniarjó com ara restaurants, carnisseries, etc. i per a la compra per part de l’Ajuntament d’una trituradora per tal de reduir la grandària de les restes de la poda dels arbres de Beniarjó. Es va aprovar per unanimitat.

Al punt nou es va presentar un compromís per part de l’Ajuntament a l’aliança de ciutats pel desenvolupament. És tracta d’un document on es té en compte de cara a rebre ajudes l’Ajuntament de part d’altres Administracions superiors i on es parla del compliment de l’Agenda 2030 i de fer un poble més net, sostenible i respectuós amb el medi ambient. Va comptar amb el vot favorable de tota la corporació excepte un regidor del PP.