MOCIÓ

 Estem passant una època on una crisi del capital ocasionada per l’excés d’especulació principalment, afectà greument la banca, el deute de la qual, privat, ha tingut que ser absorbit pel l’administració de l’estat i ha afectat a les altres administracions.

Eixe deute, ara públic, és la justificació per a retallar drets socials i laborals i així, l’inicial deute bancari, ocasionat per una mala gestió de membres amb salaris de centenars de milers d’euros any, ara afecta a la sanitat, a l’educació, als depenents, als menors amb problemes, als més desafavorits i s’ha estès a la classe mitjana, mentre les grans fortunes es continuen incrementant a l’Estat (un 5,4% del 2012 al 2013, segons Informe anual sobre la riquesa al món, elaborat per Capgemini i RBC.).

Això fa que els descontent de la ciutadania s’estiga incrementant considerablement i es puga preveure que les manifestacions públiques per fer palès aquest enutjament, no sols es mantinguen, si no més bé s’incrementen.

Front això el govern pretén aprovar el projecte de la nova “Llei de Seguretat Ciutadana”.  Aquesta nova llei introdueix mesures restrictives de l’exercici de la protesta o manifestació i endureix les penes, fins i tot reduint les garanties judicials de defensa demostrant què la seua única finalitat  és emmordassar la societat i intentar impedir l’expressió del rebuig a la seva política.

La repressió acompanya les retallades socials i retrocessos dels drets laborals i ciutadans, en un escenari conjunt que ens fa retrocedir  social i normativament a mitjans del segle passat.

El comissari de Drets Humans del Consell d’Europa, Nils Muiznieks, s’ha referit a l’esborrany de la llei de seguretat ciutadana com “altament problemàtica”.

Muiznieks ha advertit que la nova llei planteja dubtes sobre “si són necessàries aquestes restriccions en una societat democràtica” per mantenir l’ordre públic, i sobre com evitar “interferir massa en la llibertat de reunió”.

És per tot això que el Grup Municipal del BLOC–COMPROMÍS PER BENIARJÓ de l’Ajuntament de BENIARJÓ, presenta al Plenari la següent

 PROPOSTA D’ACORDS:

 Que l’Ajuntament de Beniarjó:

1.- L’Ajuntament de Beniarjó manifesta que la legalitat vigent ja estableix un marc normatiu suficient per garantir el correcte desenvolupament de les manifestacions i àmbit concentracions públiques ciutadanes de rebuig a fets, decisions o actes de qualsevol públic i privat.

2.- La corporació considera que el procediment sancionador establert per via administrativa i judicial, ja contempla de forma escaient els diversos supòsits i en quanties elevades per a la situació econòmica que estem vivint.

3.- Per últim, manifesta que qualsevol reforma que afecte a drets bàsics constitucionals, hauria de gaudir un ample consens i sempre dirigit a consolidar els drets i les llibertats.

Del present acord es donarà compte al President del Govern de l’Estat, i als Grups Parlamentaris del Congreso de Diputados i Senado i als Grups de les Corts Valencianes.